Ινδία: Η αστυνομία κατηγορεί αρουραίους ότι… έφαγαν 200 κιλά κάνναβης

Ινδία: Η αστυνομία κατηγορεί αρουραίους ότι… έφαγαν 200 κιλά κάνναβης
Αρουραίος iStock

Τουλάχιστον 200 κιλά κατασχεθείσας κάνναβης "εξαφανίστηκαν" από τμήμα της Ινδίας, με τους αστυνομικούς να κατηγορούν αρουραίους ότι τα έφαγαν. "Είναι μικροσκοπικοί και δεν φοβούνται την αστυνομία".

Η αστυνομία στην Ινδία κατηγόρησε… αρουραίους για την καταστροφή σχεδόν 200 κιλών κάνναβης που κατασχέθηκαν από εμπόρους και φυλάσσονταν σε αστυνομικά τμήματα.

“Οι αρουραίοι είναι μικροσκοπικοί και δεν φοβούνται την αστυνομία. Είναι δύσκολο να προστατέψεις τα ναρκωτικά από αυτούς”, δήλωσε δικαστήριο στην πολιτεία Uttar Pradesh.

Το δικαστήριο είχε ζητήσει από την αστυνομία να προσκομίσει το απόθεμα ως αποδεικτικό στοιχείο σε περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Ο δικαστής Sanjay Chaudhary είπε ότι, όταν το δικαστήριο ζήτησε από την αστυνομία να προσκομίσει το κατασχεθέν ναρκωτικό ως αποδεικτικό στοιχείο, ενημερώθηκε ότι 195 κιλά κάνναβης είχαν «καταστραφεί» από αρουραίους.

Σε μια άλλη υπόθεση που αφορούσε 386 κιλά ναρκωτικών, η αστυνομία στην αναφορά της υποστήριξε ότι κάποια (κιλά) “τα έφαγαν οι αρουραίοι”

Σύμφωνα με το BBC, ο δικαστής Chaudhary είπε ότι περίπου 700 κιλά μαριχουάνας που κατασχέθηκαν από την αστυνομία βρίσκονταν σε αστυνομικά τμήματα στην περιοχή Ματούρα και ότι “όλα κινδύνευαν να προσβληθούν από αρουραίους”.

Είπε ότι η αστυνομία δεν είχε καμία τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση του θέματος, καθώς οι αρουραίοι ήταν “πολύ μικροί”. Ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν τα κατασχεθέντα ναρκωτικά από «τέτοια ατρόμητα ποντίκια», ήταν να δημοπρατηθούν σε ερευνητικά εργαστήρια και φαρμακευτικές εταιρείες και τα έσοδα να πάνε στην κυβέρνηση.

Το 2018, οκτώ Αργεντινοί αστυνομικοί απολύθηκαν αφού κατηγόρησαν ποντίκια για την εξαφάνιση μισού τόνου κάνναβης από αστυνομική αποθήκη. Αλλά οι ειδικοί αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό, λέγοντας για τα ζώα ήταν απίθανο να μπερδέψουν τα ναρκωτικά με φαγητό και “αν τα είχαν φάει, θα είχαν βρεθεί πολλά πτώματα στην αποθήκη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα