Ινδία: Εκατοντάδες άνθρωποι στο νοσοκομείο από μυστηριώδη ασθένεια

Νοσοκομείο στην Ινδία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Νοσοκομείο στην Ινδία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Αντιμέτωπη με μία μυστηριώδη ασθένεια που έχει οδηγήσει εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο είναι η Ινδία, η χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως.

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και πάνω από 450 έχουν εισαχθεί σε νοσοομείο λόγω μίας μυστηριώδους ασθένειας στην επαρχία της Ινδίας Άντρα Πράντες.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εκατοντάδες άνθρωποι στην ινδική πόλη Ελούρου κατέρρευσαν και υπέστησαν κρίσεις επιληψίας και ναυτίες, ενώ ορισμένοι από αυτούς αναφέρθηκε ότι έβγαζαν αφρούς από το στόμα.

Όπως αναφέρει ο Guardian ένας 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου και κατέληξε.

Σύμφωνα με αξιωματικό της περιφέρειας 455 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 200 έχουν πάρει εξιτήριο μέχρι στιγμής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο πλαίσιο της μάχης που δίνει η Ινδία κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς είναι η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως.

Ωστόσο, η COVID-19 δεν φαίνεται να είναι η αιτία των αυξημένων νοσηλειών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Υγείας της περιοχής δήλωσε ότι όλοι οι ασθενείς διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό. "Οι ειδικοί γιατροί εργάζονται για να βρουν την αιτία της ασθένειας και περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια. Θα μπορούσε να είναι από κάποια τροφή ή από το νερό ή από τον αέρα ή από κάποια άλλη αιτία. Αλλά ξέρουμε ότι είναι τοπικό, οι άνθρωποι που έχουν επηρεαστεί ζουν στην ίδια πόλη", επεσήμανε.

Η μυστηριώδης ασθένεια έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το υγειονομικό σύστημα στην Άντρα Πράντες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network