Ινδία: Τα νοσοκομεία ξεμένουν από οξυγόνο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού

Ινδία: Τα νοσοκομεία ξεμένουν από οξυγόνο λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο της Ινδίας shutterstock

Δημόσια έκκληση για χορήγηση οξυγόνου στα νοσοκομεία με οποιονδήποτε τρόπο έκαναν οι αρχές στο Δελχί.

Η κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία στην Ινδία, τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά, είναι κάτι παραπάνω από οριακή. Είναι κατάσταση ζωής ή θανάτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τοπική κυβέρνηση του Δελχί έκανε δημόσια έκκληση έτσι ώστε να συγκεντρωθεί άμεσα οξυγόνο για τα νοσοκομεία στοιχείο το οποίο βρίσκεται σε έλλειψη λόγω του τρομαχτικού φόρτου εργασίας που προκαλεί η πανδημία.

Πληροφορίες από την πρωτεύουσα της Ινδίας ανέφεραν ότι το οξυγόνο στα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούσε να εναντληθεί μέσα στην ημέρα ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα ιδιωτικά που έχουν στη διάθεσή τους μερικές ώρες για να καλύψουν τα τεράστια κενά τους.

Η Ινδία χτυπιέται ανελέητα από την πανδημία, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα, και είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά τους καθημερινούς θανάτους και τα κρούσματα.

Είναι σαφές ότι στην έξαρση της πανδημίας έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει ρόλο το γεγονός ότι η χώρα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη στον κόσμο.

Μόνο στο Δελχί καταγράφηκαν 28.395 νέες περιπτώσεις κορονοϊού την Τρίτη και 27 θάνατοι. Tα νούμερα για το σύνολο της χώρας ήταν 2.000 θάνατοι και σχεδόν 300.000 κρούσματα σε 24 ώρες, ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς στον κόσμο αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του κορονοϊού.

“Εχουμε χάσει κάθε ελπίδα πλέον” δήλωσε υπό τον όρο της ανωνυμίας Ινδός γιατρός στην India Today. Και για να δηλώνει κάτι τέτοιο γιατρός, φανταστείτε τι ακριβώς γίνεται…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα