Ινδονησία: Έκρηξη ηφαιστείου μετά το τσουνάμι και τους σεισμούς

Έκρηξη του ηφαιστείο Σοπουτάν στο νησί Σουλαγουέσι της Ινδονησίας
Έκρηξη του ηφαιστείο Σοπουτάν στο νησί Σουλαγουέσι της Ινδονησίας AP

Η ηφαιστειακή έκρηξη ήρθε να προστεθεί στα δεινά που βιώνουν οι κάτοικοι του νησιού Σουλαέσι τις τελευταίες ημέρες. Στους 1400 οι νεκροί από το τσουνάμι και τους σεισμούς.

Στα δεινά των κατοίκων του νησιού Σουλαέσι στην Ινδονησία, που μετρούν τουλάχιστον 1400 νεκρούς από το τσουνάμι και τους σεισμούς που το έπληξαν την Παρασκευή, έρχεται να προστεθεί η έκρηξη τοου ηφαιστείου Σοπουτάν, στα βόρεια του νησιού, με την ηφαιστειακή στάχτη να εκτοξεύεται σε ύψος 4 χιλιομέτρων.

Η έκρηξη ήρθε ενώ τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές, που έχουν πλήξει την χώρα. "Ο αριθμός των νεκρών(από το τσουνάμι και τους σεισμούς) είναι στους 1374 και υπάρχουν 113 αγνοούμενοι" δήλωσε στον βρετανικό Guardian ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταστροφών της Ινδονησίας, Γουίλεμ Ραμπανγκιλέι.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες από την ηφαιστειακή έκρηξη, ενώ ηφαιστειολόγοι θεωρούν ότι η έκρηξη ήρθε ως αποτέλεσμα της σεισμικής δραστηριότητας.

ADVERTISING

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, βίντεο που είδαν το φως της δημοσιόητας με ποτάμια λάβας και τα οποία υποτίθεται ότι είναι από την χθεσινή έκρηξη, είναι ψεύτικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πριν και μετά: Δείτε πως ο σεισμός και το τσουνάμι ισοπέδωσαν τα πάντα στην Ινδονησία

Σεισμός και τσουνάμι ισοπέδωσαν την Ινδονησία: Στους 1.234 οι νεκροί

Τραγωδία δίχως τέλος στην Ινδονησία: Λάσπη καταπλάκωσε 34 μαθητές σε εκκλησία - 52 αγνοούνται

SHARE:

24Media Network