Ινδονησία: Πεντάχρονος ξεθάβεται ζωντανός 12 ώρες μετά το φονικό τσουνάμι

Ινδονησία: Πεντάχρονος ξεθάβεται ζωντανός 12 ώρες μετά το φονικό τσουνάμι

Πέρα απ' το ότι ήταν καλυμμένος με λάσπες και έδειχνε να τα έχει χαμένα, ο μικρός φάνηκε να μην έχει πάθει τίποτε. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο στο αυτοκίνητο.

Περισσότεροι από 280 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλές εκατοντάδες τραυματίστηκαν, όταν το τσουνάμι που προκάλεσε η έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα, σάρωσε αιφνιδιαστικά τις νήσους Ιάβα και Σουμάτρα στην Ινδονησία.

Ο απολογισμός των θυμάτων του τσουνάμι το οποίο προκάλεσε μια ηφαιστειακή έκρηξη στην Ινδονησία αυξήθηκε σε 281 νεκρούς και άλλους πάνω από 1.000 τραυματίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της ασιατικής χώρας.

Ομάδες εφοδιασμένες με βαρύ εξοπλισμό συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στα συντρίμμια με την ελπίδα πως θα βρουν επιζήσαντες. Διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό από τα ερείπια που άφησε το φονικό τσουνάμι ένα 5χρονο αγόρι στο Μπάντεν της Ινδονησίας που παρέμενε εγκλωβισμένο επί 12 ολόκληρες ώρες.

Ο μικρός Άλι κατάφερε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει και οι αστυνομικοί άκουσαν τα κλάματά του κάτω από τα συντρίμμια. Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν τα πεσμένα δέντρα και τα μπάζα που είχαν καλύψει το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο είχε παγιδευτεί το παιδί.

Ειδικοί προειδοποιούν εναντίον του κινδύνου να πλήξουν την περιοχή νέα θανάσιμα σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Ο ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές που επλήγησαν, ενώ ακόμη δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε τρεις μήνες από την ημέρα που ένα τσουνάμι το οποίο προκάλεσε ισχυρός σεισμός στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους στην Παλού και γύρω από αυτή, στη νήσο Κελέβη.

Στην ασιατική χώρα καταμετρώνται τουλάχιστον 127 ενεργά ηφαίστεια.

Βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Guardian» καταγράφει τις δραματικές στιγμές, από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα