Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πέθανε ο πρόεδρος Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν

Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν
Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν AP

Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρης του Αμπού Ντάμπι Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν. Εντός 30 ημερών η εκλογή νέου προέδρου.

Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν και εμίρης του Αμπού Ντάμπι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Κατά το Σύνταγμα, ο αντιπρόεδρος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ-Μάκτουμ, εμίρης του Ντουμπάι θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι την σύγκληση του ομοσπονδιακού συμβουλίου, εντός 30 ημερών, για την εκλογή του νέου προέδρου.

Ο Σέιχ Χαλίφα Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχίαν γεννήθηκε το 1948, το 2004 ανέλαβε την ηγεσία του πλουσιότερου εμιράτου, του Αμπού Ντάμπι και έγινε αρχηγός του κράτους. Αναμένεται ότι διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ ήταν ο ντε φάκτο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά το 2014, όταν ο Χαλίφα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Εκτοτε σπανίως εμφανίσθηκε δημοσίως.

Τα θερμά της συλληπητήρια εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέροντας μεταξύ άλλων πως "ο Σεΐχης αφιέρωσε τη ζωή του στη χώρα του, δουλεύοντας για την ευημερία και το μέλλον των Εμιράτων. Μαζί του τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν ακμαία, ανεκτικά και ανοιχτά στον κόσμο. Η κληρονομιά του θα ζήσει".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

SHARE:

24Media Network