ΗΠΑ: 5χρονο παιδί πέθανε από νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορονοϊό

ΗΠΑ: 5χρονο παιδί πέθανε από νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορονοϊό
ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης AP Photo/John Minchillo

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη και τα συμπτώματα του παιδιού έμοιαζαν με αυτά της νόσου Καβασάκι που πιθανόν συνδέεται με την Covid-19.

Ένα πεντάχρονο παιδί πέθανε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, που πιθανόν συνδέεται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα που έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία, όπου η επιδημία υποχωρεί, διευκρίνισε.

 Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή. 

Ο Άντριου Κουόμο είπε επίσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς η πλέον πληγείσα Πολιτεία από την πανδημία βρήκε πώς να “ελέγξει το θηρίο”.

 Παράλληλα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη, από 8.665 που ήταν την Τετάρτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, από τις 27 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα