ΗΠΑ: 70 εκατ. δολάρια καλείται να καταβάλει ο O.J. Simpson

ΗΠΑ: 70 εκατ. δολάρια καλείται να καταβάλει ο O.J. Simpson
Former NFL football star O.J. Simpson enters for his parole hearing at the Lovelock Correctional Center in Lovelock, Nev., on Thursday, July 20, 2017. Simpson was convicted in 2008 of enlisting some men he barely knew, including two who had guns, to retrieve from two sports collectibles sellers some items that Simpson said were stolen from him a decade earlier. (Jason Bean/The Reno Gazette-Journal via AP, Pool) Jason Bean/The Reno Gazette-Journal

Το ποσό έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1994 όταν και είχε βγει η απόφαση για τον αθλητή του αμερικανικού ποδοσφαίρου

Το ποσό των 70.000.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο πρώην παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου O.J. Simpson, ο οποίος το 1994 είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Νικόλ Μπράουν και του φίλου της Ρον Γκόλντμαν.

O Simpson είχε αθωωθεί στην περιβόητη δίκη της χρονιάς εκείνης, όμως, στη συνέχεια κρίθηκε υπόλογος από αστικό δικαστήριο και κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 33,5 εκατ. δολαρίων στην οικογένεια του Γκόλντμαν.

Μετά την πρόσφατη απελευθέρωσή του από τη φυλακή όπου κρατείτο για άλλες κατηγορίες, ο O.J. Simpson βγάζει χρήματα υπογράφοντας αυτόγραφα και αθλητικά αναμνηστικά. Ο δικηγόρος David Cook, ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες να διατάξει τον Simpson να παραδίδει τα χρήματα που βγάζει προκειμένου να ικανοποιήσει την προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ο Simpson δεν έχει πληρώσει ούτε ένα cent στην οικογένεια του θύματος και δεν δέχεται την παραμικρή ευθύνη. Από την άλλη, ο δικηγόρος του O.J. αναφέρει ότι τα λεφτά που έβγαλε ο πρώην σταρ κατέληξαν στην αποπληρωμή λογαριασμών και ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να υπογράφει αναμνηστικά. “Οι Γκόλντμαν kai Cook δεν χάνουν ευκαιρία να τραβήξουν τον κ. Simpson στα δικαστήρια είτε ακούσουν κάποια φήμη, είτε δουν κάτι στην τηλεόραση είτε διαβάσουν κάτι στο ίντερνετ”. υπογράμμισε ο δικηγόρος του Simpson.

Πηγή:AP Φωτογραφία:Jason Bean/The Reno Gazette-Journal

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα