ΗΠΑ: Αγωγή 1,3 δισ. δολαρίων σε δικηγόρο του Τραμπ

ΗΠΑ: Αγωγή 1,3 δισ. δολαρίων σε δικηγόρο του Τραμπ
Η Σίντνεϊ Πάουελ μαζί με τον Ρούντι Τζουλιάνι AP Photo/Jacquelyn Martin

Η Dominion Voting Systems κατέθεσε αγωγή στη Σίντνεϊ Πάουελ για δυσφήμιση κατά της εταιρείας με θεωρίες συνωμοσίας που αμφισβητούσαν την καταμέτρηση των ψήφων.

Οι θεωρίες συνομωσίας της Σίντνεϊ Πάουελ, εκ των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως έχουν ακριβό τίμημα, το οποίο η δικηγόρος καλείται τώρα να πληρώσει, αποζημιώνοντας την Dominion Voting Systems για δυσφημιστικές δηλώσεις που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών, την καταμέτρηση των ψήφων, άρα και την ίδια την εταιρεία.

Η Dominion Voting Systems, που παρέχει ένα λογισμικό για την ψηφοφορία και την καταμέτρηση των ψήφων σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Πάουελ, ζητώντας της να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων για θεωρίες συνωμοσίας που αποσκοπούσαν στη δυσφήμιση της εταιρείας και την αμφισβήτηση της διαδικασίας, τόσο της ψηφοφορίας όσο και της καταμέτρησης.

Η δικηγόρος του Τραμπ έκανε λόγο για “πράκτορες από το Ιράν και την Κίνα”, οι οποίοι είχαν θέσει σε κίνδυνο τις μηχανές ψηφοφορίας της Dominion, προκειμένου να μετατρέψουν τις ψήφους του Τραμπ σε ψήφους του Μπάιντεν.

Στον τελικό λογαριασμό συμπεριλήφθηκε και μία άλλη θεωρία, μεταξύ των πολλών που κατά καιρούς διατυμπάνιζε και η οποία ήθελε τον αποθανόντα, Ούγκο Τσάβες να έχει παίξει σημαντικό ρόλο όσο ήταν εν ζωή ώστε να επηρεάσει το λογισμικό της εταιρείας, πράγμα που μία μέρα θα εμπόδιζε την εκλογή του Τραμπ.

Για όλα αυτά και όχι μόνο, καλείται τώρα να πληρώσει πάνω από 1 δισ. στη Dominion.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα