ΗΠΑ: Άνθρωποι ηλικίας 15-86 ετών, τα θύματα των δύο ένοπλων επιθέσεων

ΗΠΑ: Άνθρωποι ηλικίας 15-86 ετών, τα θύματα των δύο ένοπλων επιθέσεων
Θρήνος για τα θύματα AP

31 άνθρωποι έπεσαν νεκροί τα τελευταία 24ωρα από τις δύο ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ που έκαναν τον γύρο του κόσμου. 31 άνθρωποι όλοι με κάποια ιστορία που άφησαν πίσω τους.

Οι γονείς ενός βρέφους, η αδελφή ενός εκ δύο δραστών, ένας θείος που επισκεπτόταν την ανιψιά του, τουλάχιστον 7 Μεξικανοί…: 31 άνθρωποι έπεσαν νεκροί στις δύο ένοπλες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι αρχές του Ντέιτον στο Οχάιο (βορειοανατολικές ΗΠΑ) ταυτοποίησαν τα στοιχεία των εννέα ανθρώπων που σκότωσε ο 24χρονος δράστης, ο οποίος πυροβολούσε για 30 δευτερόλεπτα προτού χάσει και ο ίδιος τη ζωή του χτυπημένος από αστυνομικά πυρά.

Η διαδικασία της αναγνώρισης, αντιθέτως, δεν έχει ολοκληρωθεί για τους 22 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε ένα κατάστημα στο Ελ Πάσο, στο Τέξας (νότιες ΗΠΑ), από τα πυρά ενός 21χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά το μακελειό.

Τουλάχιστον 7 Μεξικανοί

Ένα ζευγάρι, η Σάρα Ρεγκαλάδο και ο Αδόλφο Χερνάντεζ, μια διευθύντρια δημοτικού σχολείου, η Μαρία Λεγκαρέτα Ρόθε…: η μεξικανική κυβέρνηση αναγνώρισε τους 5 από τους 7 υπηκόους της που σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Μια μητέρα που προστάτευσε το μωρό της

Η Τζόρνταν και ο Άντρε Ανσάντο, 25 και 23 ετών σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, ενώ έκαναν τα ψώνια τους για τη νέα σχολική χρονιά που θα ξεκίναγε σύντομα για τα μεγαλύτερα παιδιά τους, έχοντας μαζί τους το νεογέννητο αγοράκι τους, μόλις 2 μηνών.

Το βρέφος υπέστη κατάγματα και σύμφωνα με τη θεία του παιδιού, που μίλησε σε αμερικανικά ΜΜΕ, η μητέρα του πέθανε προσπαθώντας να το προστατεύσει.

«Το μωρό είχε το αίμα της πάνω του» είπε η Ελίζαμπεθ Τέρι στο CNN.

Ο Ντέιβιντ Τζόνσον, ηλικίας 63 ετών, χαρακτηρίστηκε επίσης «ήρωας» από την ανιψιά του Μαρία Μία Μαδέρα.

«Χρησιμοποίησε το σώμα του ως ασπίδα» για να προστατεύσει τη σύζυγό του και την 9χρονη εγγονή του, έγραψε στο Facebook.

Η αδελφή του δράστη

Η Μέγκαν Μπετς, μια φοιτήτρια περιβαλλοντικών σπουδών ηλικίας 22 ετών, πέθανε στο Ντέιτον χτυπημένη από τις σφαίρες του μεγαλύτερου αδελφού της, του 24χρονου Κόνορ Μπετς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έφθασαν στην περιοχή που εκτυλίχθηκε η τραγωδία με το ίδιο αυτοκίνητο, όμως ο νεαρός άνδρας, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν ασαφή, έφυγε, στη συνέχεια, μόνος του. Η κοπέλα ήταν από τις πρώτες που έπεσε νεκρή από τα πυρά του.

Οι γονείς τους ζουν «έναν εφιάλτη», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέιτον.

Νέοι γονείς

Η Λόις Έγκλεσμπι, 27 ετών, μητέρα δύο παιδιών, είχε μόλις επιστρέψει στη δουλειά της έπειτα από άδεια μητρότητας, σύμφωνα με έναν φίλο της που μίλησε στην εφημερίδα Dayton Daily News.

Ο Τόμας Μακ Νίκολς, 25 ετών, περιγράφεται ως ένας «ήρεμος γίγαντας» από το περιβάλλον του. Ήταν πατέρας 4 παιδιών, ηλικίας 2-8 ετών.

Ο ένας από τους Μεξικανούς που σκοτώθηκαν στο Ελ Πάσο, ο Ιβάν Φιλιμπέρτο Μανζάνο είχε δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 9 ετών, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Από 15 έως 86 ετών

Τα θύματα του Ντέιτον, που είχαν βγει για να φάνε, να χορέψουν ή να πιουν, ήταν όλοι τους ηλικίας 20-30 ετών, με εξαίρεση τον 57χρονο Ντέρικ Φαντζ, που είχε βγει βόλτα με την ανιψιά του, την οποία επισκεπτόταν.

Αντιθέτως, ο ένοπλος του Ελ Πάσο στράφηκε εναντίον ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Η Άντζι Ίνγκλισμπι, μια 86χρονη, έπεσε νεκρή από τα πυρά του στα ταμεία του Walmart. Λίγο πριν από το μακελειό μιλούσε με έναν από τους γιους της, του έκλεισε το τηλέφωνο, διότι είχε έρθει η σειρά της, αφηγήθηκε η εγγονή της Μία Πικ στους New York Times.

Ένας μαθητής Λυκείου, ο 15χρονος Χαβιέ Αμίρ Ροντρίγκες, ποδοσφαιριστής στην τοπική ομάδα, βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων, έγινε γνωστό από τη θεία του Ελβίρα Ροντρίγκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα