ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι του πρεσβευτή του Περού

Αστυνομία στις ΗΠΑ
Αστυνομία στις ΗΠΑ ISTOCK

Ένας άντρας εισέβαλε στην επίσημη κατοικία του πρεσβευτή του Περού στην Ουάσινγκτον. Αστυνομικοί της μυστικής υπηρεσίας τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που εισέβαλε στην επίσημη κατοικία του πρεσβευτή του Περού στην Ουάσινγκτον και έσπασε τα παράθυρα, κατά πάσα πιθανότητα επειδή ήθελε να διαρρήξει το σπίτι.

Ο πρεσβευτής Οσβάλντο ντε Ριβέρο και τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, όμως κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε, όπως ανέφερε ο Ροντόλφο Περέιρα, ο εκπρόσωπος της περουβιανής πρεσβείας.

ADVERTISING

Ένστολοι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι αρμόδια για την προστασία των υψηλών προσώπων, έφτασαν στο σπίτι αφού ενημερώθηκαν ότι ήταν σε εξέλιξη μια απόπειρα διάρρηξης. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Ρόμπερτ Κόντι είπε ότι όταν πήγαν εκεί είδαν στην πίσω αυλή έναν άνδρα, ηλικίας 20-30 ετών, που κρατούσε μια σιδερόβεργα και είχε σπάσει πολλά παράθυρα.

Αρχικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν χρησιμοποιώντας τέιζερ, όμως όταν εκείνος τους πλησίασε κρατώντας τη σιδερόβεργα, δύο από αυτούς τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρεσβεία του Περού επιβεβαίωσε ότι έγιναν ζημιές στο κτίριο, όμως δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση. Ο ύποπτος δεν έχει αναγνωριστεί. Είναι ασαφές αν γνώριζε ότι το σπίτι ανήκε σε έναν ξένο διπλωμάτη.

Ο Κόντι είπε ότι οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον εισβολέα και να εξακριβώσουν γιατί στοχοθετήθηκε το σπίτι του πρεσβευτή. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άγνωστος άνδρας είχε ποινικό μητρώο. Τα βίαια επεισόδια σε ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον είναι πολύ σπάνια. «Δεν βλέπουμε τέτοιου είδους συμβάντα εδώ πέρα. Είναι εντελώς έξω από τα συνηθισμένα», σχολίασε ο Κόντι.

Οι αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας προστατεύουν περισσότερες από 500 ξένες διπλωματικές αποστολές στην Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network