ΗΠΑ: Άλλη μία δολοφονία Μαύρου από αστυνομικό – Είχε απενεργοποιημένη την κάμερα

ΗΠΑ: Άλλη μία δολοφονία Μαύρου από αστυνομικό – Είχε απενεργοποιημένη την κάμερα
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Τέλος δεν έχει το μαρτύριο των μαύρων στις ΗΠΑ. Αναφορές για άλλη μία δολοφονία ανθρώπου από αστυνομικό στο Οχάιο. Ο αξιωματικός μάλιστα είχε απενεργοποιημένη την κάμερα στη στολή του.

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ μαύρο άνδρα στην πρωτεύουσα του Οχάιο, το Κολόμπους, το πρωί της Τρίτης, ενώ η ενσωματωμένη στη στολή του κάμερα ήταν απενεργοποιημένη.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Andrew Ginther, ο αξιωματικός έχει τεθεί σε αναστολή μέχρι να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα οι έρευνες. “Ενοχλήθηκα έντονα που ο αστυνομικός είχε απενεργοποιημένη την κάμερα μέχρι τη στιγμή του πυροβολισμού”, τόνισε.

Όπως αναφέρει το CNN, υπάρχει μία επιπρόσθετη λειτουργία της κάμερας που παρέχει οπίσθια όψη 60 δευτερολέπτων, ωστόσο δεν καταγράφει τον ήχο. Συνεπώς οι ερευνητές έχουν στα χέρια τους βίντεο από τον πυροβολισμό ωστόσο δεν υπάρχει ηχογράφηση για να γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Κολόμπους, η αστυνομία απάντησε σε μια κλήση μη έκτακτης ανάγκης τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο καλών ανέφερε ότι ένας άντρας καθόταν στο όχημά του για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας επανειλημμένα τον κινητήρα του.

Μόλις οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στη διεύθυνση που είχε αναφέρει ο καλών βρήκαν ανοιχτή μία πόρτα γκαράζ και τον άτυχο άνδρα μέσα. Το βίντεο των 60 δευτερολέπτων δείχνει τον άνδρα να περπατάει προς το μέρος του αστυνομικού κρατώντας κινητό τηλέφωνο με το ένα του χέρι. Το δεξί του χέρι δεν φαίνεται στο βίντεο.

Όπως δήλωσαν οι αστυνομικοί, σημάδεψαν και έριξαν σφαίρα στο δεξί χέρι του άνδρα, το οποίο κρατούσε όπλο, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματικούς. Ο άνδρας κατέληξε ύστερα από λίγες ώρες. Το υποτιθέμενο όπλο του δεν βρέθηκε ποτέ.

Οι αστυνομικοί ενεργοποίησαν τις κάμερες αμέσως μετά τη στιγμή του πυροβολισμού, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο καθυστέρησαν αρκετά να του παράσχουν βοήθεια.

Ο δήμαρχος Ginther δήλωσε ότι το βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων θα δοθεί στην οικογένεια του θύματος πριν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κολόμπους έχει επενδύσει πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια για να προμηθεύσει όλους τους αξιωματικούς με κάμερες ασφαλείας.

“Δεν μπορείτε να υπηρετείτε και να προστατεύετε τους πολίτες εάν εξακολουθείτε να έχετε απενεργοποιημένες τις κάμερες σε κάθε σοβαρό περιστατικό”, σημειώσε έξω φρενών ο δήμαρχος Ginther, ζητώντας την απομάκρυνση των συγκεκριμένων αξιωματικών από τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα