ΗΠΑ: Μπάιντεν και Τραμπ συμφώνησαν σε δύο debate – Οι ημερομηνίες

Διαβάζεται σε 2'
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)

Δύο προεκλογικές τηλεμαχίες θα πραγματοποιήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, τους επόμενους μήνες. Οι δηλώσεις τους.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν την Τετάρτη (15/5) να διοργανώσουν δύο προεκλογικά debate,  στις 27 Ιουνίου με οικοδεσπότη το CNN και στις 10 Σεπτεμβρίου με οικοδεσπότη το ABC – θέτοντας τις βάσεις για την πρώτη προεδρική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί σε λίγο περισσότερο από έναν μήνα.

Η γρήγορη συμφωνία για τις εν λόγω προεκλογικές δημόσιες συζητήσεις ακολούθησε την ανακοίνωση του Δημοκρατικού προέδρου ότι δεν θα συμμετάσχει στα φθινοπωρινά προεδρικά ντιμπέιτ που χρηματοδοτούνται από τη μη κομματική επιτροπή, που τα διοργανώνει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Η εκστρατεία του Μπάιντεν πρότεινε αντ’ αυτού να οργανώσουν απευθείας τα μέσα ενημέρωσης τις συζητήσεις μεταξύ των πιθανών υποψηφίων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

Ώρες αργότερα, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι αποδέχθηκε πρόσκληση από το CNN, προσθέτοντας: «Over to you, Donald».

Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπάιντεν “τον χειρότερο συζητητή” που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. “Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να συζητήσω με τον απατεώνα Τζο και τις δύο φορές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο”, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Ο Τραμπ λέει ότι θα κανονίσει μόνος του τη μεταφορά του”, έγραψε αργότερα ο Μπάιντεν στο Χ, πετώντας ‘σπόντα’ τα προνόμια του κατόχου του προεδρικού αξιώματος. «Θα φέρω και εγώ το αεροπλάνο μου. Σκοπεύω να το κρατήσω για άλλα τέσσερα χρόνια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα