ΗΠΑ: Χάος και 20 νεκροί από την κακοκαιρία

ΗΠΑ: Χάος και 20 νεκροί από την κακοκαιρία
Σπίτι χωρίς ρεύμα στο Τέξας Ricardo B. Brazziell/AP

Εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ αφέθηκαν στην παγωνιά χωρίς θέρμανση μέσα στο δριμύ ψύχος. 20 νεκροί από την κακοκαιρία.

Τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού και στις ΗΠΑ αποκάλυψε το βαρύ κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την πιο ισχυρή χώρα του κόσμου τις τελευταίες 24 ώρες.

Οπως μεταδίδουν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα οι αρχές έχουν καταγράψει τουλάχιστον 20 νεκρούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας κυρίως λόγω των πολύωρων διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οικογένεια στο Χιούστον ξεκληρίστηκε όταν το σπίτι της άρπαξε φωτιά από το τζάκι ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι στη Βόρεια Καρολίνα βρέθηκαν νεκροί από ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι λίγες οι αναφορές για καθυστερήσεις στην επέμβαση από την πλευρά του κράτους ενώ ακόμα και η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ εξέφρασε την απορία της για την ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν τα άσχημα καιρικά φαινόμενα στη χώρα.

Στο Τέξας ειδικά οι διακοπές της ηλεκτροδότησης επηρέασαν δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ενέργεια (άρα και χωρίς αξιόπιστη θέρμανση) επί μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στις πολικές θερμοκρασίες.

Προβλήματα, τέλος, παρατηρήθηκαν και στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό με την κυβέρνηση Μπάιντεν να διαρρέει ότι είναι πλέον πιθανές οι σχετικές καθυστερήσεις λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα