ΗΠΑ: Δεύτερος θάνατος από νόσο που οφείλεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου. SCYTHER5/123RF

Οι ειδικοί ερευνούν τη μυστηριώδη ασθένεια που συνδέεται με το άτμισμα και έχει προσβάλει σχεδόν 200 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Και δεύτερος θάνατος καταγράφηκε στις ΗΠΑ από σοβαρή πνευμονική νόσο που αποδίδεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της πολιτείας του Ορεγκον, μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος ασθένησε αφού δοκίμασε ένα προϊόν που είχε προμηθευτεί από σημείο διάθεσης προϊόντων κάνναβης.

Επειτα από τον πρώτο καταγεγραμμένο θάνατο που αποδόθηκε στο ηλεκτρονικό τσιγάρο τον Αύγουστο στο Ιλινόι, οι ειδικοί ερευνούν την μυστηριώδη πνευμονική νόσο που συνδέεται με το άτμισμα και έχει προσβάλει περί τα 200 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολλά από τα κρούσματα που έχουν εμφανισθεί από το τέλος του Ιουνίου αφορούν την χρήση THC, του κύριου ενεργού συστατικού της κάνναβης, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας του Ορεγκον δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν η ασθένεια που προσέβαλε τον δεύτερο θύμα προκλήθηκε από επιμόλυνση, συστατικά του υγρού ή από την ίδια την συσκευή του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ηλεκτρονικό τσιγάρο, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο δήμαρχος της Βενετίας σχεδιάζει να απαγορεύσει τελείως το κάπνισμα στο κέντρο της πόλης

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο σκοτώνει: Δεύτερη θανατηφόρα έκρηξη στο πρόσωπο καπνιστή στις ΗΠΑ

SHARE: