ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Φωτογραφία αρχείου

Γιατί πρέπει να αξιολογηθούν τα πιθανά οφέλη των εναλλακτικών μορφών καπνίσματος

Το ζήτημα της εξισορρόπησης μεταξύ κινδύνου και οφέλους από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Διπλάσιος κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους συνδυάζουν παραδοσιακό και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που δημιουργούν αμφιβολίες για το κατά πόσο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν όντως μια υγιή εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα κανονικά.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Απαγορεύτηκε το άτμισμα στις Φιλιππίνες - Αντιμέτωποι με σύλληψη οι παραβάτες

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαγορεύσει το άτμισμα χαρακτηρίζοντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο "τοξικό", προσθέτοντας ότι γεμίζει το σώμα των χρηστών με "χημικά προϊόντα".

Άτμισμα

ΗΠΑ: Στους 37 οι θάνατοι από την μυστηριώδη πνευμονική ασθένεια

Ξεπερνούν τα 1.800 τα κρούσματα της ασθένειας. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιήσει στα ηλεκτρονικά τσιγάρα τους την ουσία THC, παράγωγο της κάνναβης.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

ΗΠΑ: Δώδεκα θάνατοι συνδέονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Οι αρχές κάνουν επίσης λόγο για 805 επιβεβαιωμένα ή πιθανά κρούσματα ασθενών που πάσχουν από πνευμονολογικά προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε 46 πολιτείες.

Ανησυχία για τους θανάτους από ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τι κρύβεται πίσω από τους θανάτους;

Την άκρη του νήματος για τους θανάτους από ηλεκτρονικό τσιγάρο που προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στις ΗΠΑ και διεθνώς φαίνεται πως βρήκαν οι αμερικανικές αρχές, που συμβουλεύουν τους χρήστες τι να προσέχουν και τι να αποφεύγουν προκειμένου να μην μπουν σε δυσάρεστες και πιθανόν μοιραίες περιπέτειες.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο

ΗΠΑ: Και έκτος θάνατος συνδέεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Έκκληση να σταματήσουν το άτμισμα απηύθυνε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Κάνσας, μετά τον έκτο θάνατο από τη μυστηριώδη πνευμονική ασθένεια που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Οι Έλληνες καπνίζουν υπερβολικά - Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλες μέθοδοι διακοπής

Οι Έλληνες καπνίζουν υπερβολικά - Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλες μέθοδοι διακοπής

Ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ιγνάτιος Οικονομίδης μιλά στον News 24/7 στους 88,6 για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενδεδειγμένων μεθόδων διακοπής του καπνίσματος.