ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών στη Νέα Υόρκη

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού 2021 MARY ALTAFFER/AP PHOTO, FILE

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή Ντέιβιτ Χερντ, η απαγόρευση της εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού συνέβη καθώς η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης μπλόκαρε προσωρινά σήμερα, Τρίτη (14/9) τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα για την Covid-19, διότι η εντολή που είχε δώσει η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ ανέφερε στη γραπτή απόφασή του ότι απαγορεύει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εναντίον της Πολιτείας είχαν προσφύγει 15 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί, με το σκεπτικό ότι η εντολή παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματά τους κατά πολλούς τρόπους. Οι ενάγοντες δηλώνουν όλοι χριστιανοί που αντιτίθενται στα εμβόλια επειδή κατά την ανάπτυξή τους χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις.

Ο Χερντ έδωσε διορία στην Πολιτεία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ώστε να απαντήσει στους ενάγοντες και όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την εντολή είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αναφέροντας ότι περίπου το 75% των 450.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Εμβόλιο κορονοϊού, Εμβόλιο
SHARE:

24Media Network