ΗΠΑ: Έγινε και αυτό – Αξιωματούχοι στη Βενεζουέλα για συνομιλίες με τον Μαδούρο

ΗΠΑ: Έγινε και αυτό – Αξιωματούχοι στη Βενεζουέλα για συνομιλίες με τον Μαδούρο
Ο Νικολάς Μαδούρο AP

Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι βρίσκονται το τελευταίο 24ώρο στο Καράκας της Βενεζουέλας για κάτι που μέχρι πριν από μερικές ημέρες θα χαρακτηριζόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες θα φάνταζε αδιανόητο για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Επίσημοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες στο Καράκας της Βενεζουέλας από το Σάββατο για συνομιλίες με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο!

Μέχρι πρότινος η Ουάσιγκτον θεωρούσε τον Μαδούρο απειλή για το λαό της Βενεζουέλας και υποστήριζε εμπράκτως τον αυτοανακηρυγμένο ως πρόεδρο Χουαν Γκουαϊδό. Φαίνεται όμως ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι συνέπειές της άλλαξαν τους αμερικανικούς προσανατολισμούς.

Οι Times της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ επιχειρούν να προσεγγίσουν τον Μαδούρο έτσι ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες η κυβέρνηση της Βενεζουέλας να στηρίξει εμπράκτως τη Ρωσία.

Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ βολιδοσκοπούν τον Μαδούρο για εισαγωγή πετρελαίου από τη Βενεζουέλα σε μία προσπάθεια αντισταθμίσματος της διακοπής των εισαγωγών από τη Ρωσία. Και αυτό έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Βενεζουέλα, ως γνωστόν, διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο αλλά παραμένει κλειστή στην αγορά στις μεγάλες πολυεθνικές των καυσίμων ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στις αμερικανικές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα