Έκρηξη στα σύνορα ΗΠΑ με Καναδά – Εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Διαβάζεται σε 3'
Εκρηξη στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά
Εκρηξη στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά NBC NEWS/X

Έκρηξη σημειώθηκε στη γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα όταν όχημα που κινούνταν προς τις ΗΠΑ από τον Καναδά προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε κουβούκλιο στα σύνορα. Αναφορές για δύο νεκρούς.

Ένα όχημα εξερράγη στη γέφυρα Ρέινμποου στους Καταρράκτες του Νιαγάρα που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά, σύμφωνα με το skynews, με το FBI να χαρακτηρίζει αρχικά την κατάσταση αρχικά “πολύ ρευστή” ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως εξετάζει το περιστατικό ως απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα σκοτώθηκαν ενώ ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το περιστατικό

Το όχημα, ερχόμενο από τον Καναδά, προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε σημείο ελέγχου στη γέφυρα και έπιασε φωτιά, σύμφωνα με το NBC News.

Ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε βόμβα στο εσωτερικό του οχήματος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μία ημέρα πριν από τις διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, μία από τις ημέρες του έτους που σημειώνονται οι περισσότερες μετακινήσεις.

Εικόνες και βίντεο από την περιοχή του συνοριακού ελέγχου έδειχναν τη φωτιά και κάτι που μοιάζει με συντρίμμια στο έδαφος.

Ένα κουβούκλιο ασφαλείας έχει επίσης καεί από τις φλόγες.

Τα πλάνα από το σημείο δείχνουν επίσης καπνό στον σταθμό ελέγχου από τον οποίο περνούν οι οδηγοί όταν εισέρχονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον ένα όχημα της πυροσβεστικής και πολλά περιπολικά.

Τα πρώτα σχόλια του Λευκού Οίκου και της καναδικής κυβέρνησης

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη μεθοριακή διάβαση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα και ότι σύντομα θα μιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας.

Το FBI στις έρευνες

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ ανέφερε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X ότι η πολιτειακή αστυνομία συνεργάζεται με την αντιτρομοκρατική μονάδα του FBI για να ελέγξουν «όλα τα σημεία εισόδου» στην Πολιτεία. Πρόσθεσε ότι θα μεταβεί και η ίδια στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Οντάριο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου της καναδικής επαρχίας αξιολογούν την κατάσταση στη γέφυρα Ρέινμποου. Η τοπική αστυνομία πάντως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προς το παρόν η ανάμιξή της στη διερεύνηση του συμβάντος είναι «ελάχιστη».

Κλειστή η γέφυρα

Η γέφυρα έκλεισε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σήμερα το απόγευμα λόγω ενός «συμβάντος» στο οποίο εμπλέκεται ένα όχημα που εισερχόταν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εκπρόσωπος του δημάρχου της περιοχής είπε ότι η Ρέινμποου Μπριτζ θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας και ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με το FBI, ερευνάται έκρηξη στη γέφυρα.

Άλλο τοπικό κανάλι, το WIVB, μετέδωσε ότι έχουν κλείσει και οι τέσσερις συνοριακές διαβάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά στη δυτική Νέα Υόρκη, αλλά το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα