ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε αιθανόλη στη Μινεσότα – Εκκενώθηκαν σπίτια

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου που μετέφερε αιθανόλη στη Μινεσότα – Εκκενώθηκαν σπίτια
Εκτροχιασμός τρένου στη Μινεσότα Twitter@CNNPolitics

Στις φλόγες τυλίχθηκαν βαγόνια τρένου που μετέφερε αιθανόλη μετά από εκτροχιασμό στο Ρέιμοντ της Μινεσότα.

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα των ΗΠΑ και πολλά βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες την Πέμπτη (30/03), αναγκάζοντας τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στο σημείο της συντριβής στο Ρέιμοντ να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Kandiyohi ενημερώθηκε για τον εκτροχιασμό του τρένου γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (2 π.μ. ET.)

Περίπου 22 βαγόνια “που μετέφεραν μικτό φορτίο, συμπεριλαμβανομένων αιθανόλης και σιροπιού καλαμποκιού”, αναφέρθηκε ότι εκτροχιάστηκαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BNSF Railway.

Κατοικίες σε απόσταση μισού μιλίου γύρω από το σημείο της συντριβής εκκενώθηκαν, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από το συμβάν.

Τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχείας διερευνώνται, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η BNSF Railway.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία, ενώ η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθημα καύσου στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο εκτροχιασμός σημειώθηκε δύο μήνες σχεδόν αφότου ένα άλλο τρένο που μετέφερε επικίνδυνες χημικές ουσίες εκτροχιάστηκε στο Ιστ Παλεστάιν του Οχάιο, δημιουργώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα