Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας – Τουλάχιστον 18 νεκροί

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας – Τουλάχιστον 18 νεκροί
Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο AP

Η ένοπλη επίθεση που σκόρπισε τον τρόμο στις ΗΠΑ έγινε κοντά σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο. Τρεις δράστες συνελήφθησαν σύμφωνα με το δήμαρχο - "Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του" λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Πυρ σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας άνοιξε το Σάββατο ένοπλος ή ένοπλοι δράστες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, τουλάχιστον 18 σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, που βρίσκονταν στο σημείο.

«Πολλοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο, ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης στο Τέξας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε ακριβή αριθμό.Η ίδια τόνισε πως οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

Αποκλεισμένο το σημείο της επίθεσης στο Ελ Πάσο AP


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες και για τους ενόπλους. Ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πως υπάρχουν τρεις συλληφθέντες η τοπική αστυνομία επιβεβαιώνει πως μόνο ένας δράστης είναι υπό κράτηση.

Το επεισόδιο ξεκίνησε περί το μεσημέρι (20,00, ώρα Ελλάδος) κοντά σε σουπερμάρκετ και η αστυνομία, που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε απόσταση από το σημείο, έκανε λόγο για παρουσία «πολλών οπλοφόρων».

Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για τον έλεγχο των όπλων, εκρηκτικών, καπνού και οινοπνευματωδών (ATF) στο Ντάλας ανακοίνωσε πως σπεύδουν άνδρες της επί τόπου για να συνδράμουν την αστυνομία του Ελ Πάσο.

Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος Τραμπ

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα