ΗΠΑ: Επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της Κούβας προανήγγειλε ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της Κούβας προανήγγειλε ο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν AP

"Θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις κατά της Κούβας αν το καθεστώς δεν αλλάξει 'δραστικά' τη συμπεριφορά του", ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν ως απάντηση στην καταστολή διαδηλώσεων στην Κούβα.

Έναν νέο γύρο κυρώσεων προς την Κούβα φαίνεται πως προετοιμάζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά της Κούβας, με αφορμή τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που σημειώθηκαν στην Αβάνα πριν μερικές ημέρες.

«Θα υπάρξουν επιπλέον» κυρώσεις κατά της Κούβας αν το καθεστώς δεν αλλάξει «δραστικά» τη συμπεριφορά του, διεμήνυσε χθες ο πρόεδρος της Αμερικής, ενώ η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις εις βάρος δύο ανώτερων αξιωματούχων της κουβανικής αστυνομίας.

Ερωτηθείς για άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θα υπάρξουν επιπλέον, εκτός εάν συμβεί μια δραστική αλλαγή στην Κούβα, την οποία δεν περιμένω».

Σε μια συνάντηση με Κουβανοαμερικανούς ηγέτες, ο Μπάιντεν τόνισε ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών να του αναφέρουν σε ένα μήνα για το πώς θα επιτρέψουν στους Αμερικανούς να στέλνουν εμβάσματα σε Κουβανούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα