ΗΠΑ: Αναστάτωση με άνδρα που απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Αναστάτωση με άνδρα που απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το Καπιτώλιο

Υπό κράτηση τέθηκε μετά από ολιγόωρες διαπραγματεύσεις ο ύποπτος που απειλούσε να ανατινάξει εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Πέμπτης.

Λήξη έλαβε το βράδυ της Πέμπτης (19/08) ο συναγερμός γύρω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αφού ο άνδρας που φέρεται να είχε μια βόμβα, παραδόθηκε στις αρχές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN.

Η παρουσία του υπόπτου κοντά στο Καπιτώλιο προκάλεσε την ανάπτυξη ισχυρής δύναμης ασφαλείας περιμετρικά της έδρας του αμερικανικού Κογκρέσου, όπου είναι ζωντανές οι μνήμες της βίαιης εφόδου της 6ης Ιανουαρίου και μιας φονικής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο φέτος.

“Ο οδηγός του βαν είπε στον αστυνομικό που πήγε στο σημείο ότι είχε βόμβα και φαινόταν, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ότι υπήρχε πυροκροτητής στο χέρι αυτού του ατόμου”, δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Τόμας Μέιντζερ.

Ο λευκός άνδρας, με το ξυρισμένο κεφάλι και γενειάδα, που φαίνεται να είναι ο ύποπτος, είχε δημοσιεύσει μάλιστα και βίντεο στο Facebook σε έναν λογαριασμό στο όνομα Ρέι Ρόουζμπερι, εκτοξεύοντας απειλές.

“Δεν μετακινούμαι από εδώ”, έλεγε ο άντρας στο βίντεο. “Πυροβολείστε με” έλεγε κοιτάζοντας την κάμερα και απειλώντας ότι θα πυροδοτήσει τη βόμβα του. “Πρέπει να φέρουν τον Τζο Μπάιντεν εδώ”.

Στο βίντεο, εξηγούσε πως η ασφάλεια της υγείας του δεν θα πληρώνει πια για τίποτα, ενώ λεει ότι κάνει ενέσεις στα γόνατά του προκειμένου να περπατήσει, αλλά όταν πήγε στον γιατρό αυτός του είπε ότι η ασφάλιση δεν τον κάλυπτε. Συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του είχε καρκίνο του δέρματος, όμως η ασφάλιση της δεν καλύπτει ούτε αυτήν.

Όλα τα γύρω κτίρια εκκενώθηκαν σύμφωνα με την αστυνομία, κυρίως το Ανώτατο Δικαστήριο και η έδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα