ΗΠΑ: Εταιρείες σταματούν τις χορηγίες σε βουλευτές που δεν επικύρωσαν τη νίκη Μπάιντεν

ΗΠΑ: Εταιρείες σταματούν τις χορηγίες σε βουλευτές που δεν επικύρωσαν τη νίκη Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν AP

Μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ σταματούν τις χορηγίες τους προς τους πολιτικούς που δεν επικύρωσαν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι American Express και Dow ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις χορηγίες προς τους πολιτικούς που δεν επικύρωσαν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amex Στίβεν Τζ. Σκουίρι, στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «οι απόπειρες ορισμένων μελών του Κογκρέσου να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να διαταράξουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας δεν συνάδουν» με τις αξίες της εταιρείας.

Η επιτροπή πολιτικής δράσης της εταιρείας σταματά κατά συνέπεια να τους στηρίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια εκπρόσωπος της χημικής εταιρείας Dow ανέφερε από την πλευρά της ότι διακόπτονται άμεσα όλες οι χορηγίες προς τα μέλη του Κογκρέσου που ψήφισαν κατά της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Η αναστολή των χορηγιών θα διαρκέσει για διάστημα «ενός εκλογικού κύκλου», δηλαδή για δύο χρόνια για τους βουλευτές και έως έξι χρόνια για τους γερουσιαστές.

Παρόμοιες αποφάσεις έλαβαν επίσης η Morgan Stanley, η Ford Motor Co και η Commerce Bank. Την Κυριακή (10/1), η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International Inc και η ασφαλιστική Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις χορηγίες προς τους πολιτικούς που ψήφισαν κατά της επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα τουNews247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα