ΗΠΑ: Ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ένοπλων διαδηλώσεων

ΗΠΑ: Ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ένοπλων διαδηλώσεων
Αμερικανοί στρατιώτες έξω από το καπιτώλιο AP

Για παν ενδεχόμενο προετοιμάζονται οι αμερικανικές πολιτείες καθώς υποστηρικτές του Τραμπ έχουν διαμηνύσει ότι σκέφτονται να προχωρήσουν σε ένοπλες διαδηλώσεις.

Διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν την Κυριακή μπροστά στα κοινοβούλια πολιτειών σε όλες τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία που έκλεψε από τον Ντόναλντ Τραμπ μια δεύτερη προεδρική θητεία, καθώς αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου ετοιμάζονται για ενδεχόμενη βία.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει στρατεύματα της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν να προστατευθούν τα κτίρια των καπιτωλίων τους έπειτα από προειδοποίηση του FBI για ένοπλες διαδηλώσεις, με ακροδεξιούς εξτρεμιστές να έχουν ενθαρρυνθεί από τη φονική πολιορκία του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, αλλά τα κοινοβούλια παρέμειναν στην πλειονότητά τους ανέγγιχτα. Αξιωματούχοι ασφαλείας είδαν τη σημερινή ημέρα ως το πρώτο κύριο σημείο ανάφλεξης καθώς το αντικυβερνητικό κίνημα “boongalo” έκανε εδώ και εβδομάδες σχέδια να πραγματοποιήσει συλλαλητήρια και στις 50 πολιτείες.

Την ίδια ώραπολλές πολιτείες ανήγειραν φράχτες ή άλλα εμπόδια προκειμένου να προστατεύσουν τις πρωτεύουσές τους, το Τέξας και το Κεντάκι έλαβαν ένα ακόμη βήμα, κλείνοντας την περιοχή των καπιτωλίων τους στο κοινό.

Το κέντρο της Ουάσινγκτον ήταν σχεδόν άδειο, με τους δρόμους κοντά στο Καπιτώλιο να έχουν κλείσει και τάγματα στρατιωτών της Εθνοφρουράς με στολές παραλλαγής να καταλαμβάνουν θέσεις στο κέντρο της πόλης.

Το Κονέκτικατ ενεργοποίησε την Εθνοφρουρά του στο πλαίσιο της προετοιμασίας για 2.000 κυρίως υποστηρικτές του Τραμπ στο σύμπλεγμα του καπιτωλίου του στο Χάλιφαξ την Κυριακή, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα