ΗΠΑ: Έξι πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν για βασανισμό δύο Αφροαμερικανών

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ: Έξι πρώην αστυνομικοί καταδικάστηκαν για βασανισμό δύο Αφροαμερικανών
Φωτογραφία αρχείου iStock

Πολύ βαριές ποινές για έξι πρώην αστυνομικούς που παραδέχθηκαν ότι βασάνιζαν δύο Αφροαμερικανούς.

Τέσσερις πρώην αστυνομικοί του Μισισιπή καταδικάστηκαν προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη να εκτίσουν ποινές κάθειρξης 10 ως 40 ετών για τα φρικιαστικά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν δυο Αφροαμερικανούς τον Ιανουάριο του 2023.

Οι συνολικά έξι λευκοί πρώην αστυνομικοί αυτής της πολιτείας του αμερικανικού Νότου που ενέχονταν στην υπόθεση ομολόγησαν την ενοχή τους τον Αύγουστο. Βασάνιζαν τα θύματα για σχεδόν δυο ώρες, χρησιμοποιώντας ομοίωμα πέους, τέιζερ, ξίφος και τελικά πιστόλι. Ένας τους έφθασε στο σημείο να βάλει το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο στόμα του ενός και να πυροβολήσει, προκαλώντας του κάταγμα στο σαγόνι.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ο Χάντερ Έλγουορντ, 31 ετών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα να εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών. Ο συνάδελφός του Τζέφρι Μίντλτον, 46 ετών, καταδικάστηκε να εκτίσει 17,5 χρόνια κάθειρξης.

Άλλοι δύο, ο Κρίστιαν Ντέντμον και Ντάνιελ Οπντάικ καταδικάστηκαν προχθές Τετάρτη να εκτίσουν αντίστοιχα κάθειρξη 40 και 17 ετών. Ο πρώτος καταδικάστηκε στη βαρύτερη ποινή διότι διέπραξε τα χειρότερα βασανιστήρια σεξουαλικής φύσης.

Ο Μπρετ ΜακΆλπιν, 53 ετών, και ο Τζόσουα Χάρτφιλντ, 32 ετών, καταδικάστηκαν με τη σειρά τους χθες Πέμπτη να εκτίσουν κάθειρξη αντίστοιχα 27 και 10 ετών.

Οι ομοσπονδιακές αρχές θα εγγυηθούν «πως θα λογοδοτούν αστυνομικοί που παραβιάζουν συνταγματικά δικαιώματα και προδίδουν την εμπιστοσύνη των πολιτών», τόνιζε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ.

Τον Ιανουάριο του 2023, οι έξι αστυνομικοί, μέλη ομάδας διαβόητης για τη βαρβαρότητά της, εισέβαλαν «χωρίς ένταλμα, ούτε εύλογη αιτία» σε σπίτι στην Μπράξτον, μικρή πόλη του Μισισιπή, όπου είχε καταγγελθεί ύποπτη δραστηριότητα, σύμφωνα με δικόγραφα.

Όταν βρήκαν στο εσωτερικό δυο μαύρους άνδρες, τους πέρασαν χειροπέδες και τους εξύβρισαν με «ρατσιστικούς» χαρακτηρισμούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βίασαν τον έναν με το ομοίωμα και κατάφεραν 17 ηλεκτρικές εκκενώσεις στα θύματα με τα τέιζερ που έφεραν.

Ταπείνωσαν τους άνδρες αναγκάζοντάς τους να καταπιούν αλκοόλ, μαγειρικό λάδι, γάλα και άλλα υγρά, προκαλώντας τους επανειλημμένα εικονικό πνιγμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα