ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Ιντάλια θα μετατραπεί σε τυφώνα απειλώντας τη Φλόριντα

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Ιντάλια θα μετατραπεί σε τυφώνα απειλώντας τη Φλόριντα
Τυφώνας από δορυφορική λήψη. AP

"Συναγερμός" για τη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη με απειλητικό τυφώνα, ο οποίος προκύπτει από την τροπική καταιγίδα Ιντάλια.

Σε τυφώνα αναμένεται να μετατραπεί η τροπική καταιγίδα Ιντάλια στις ΗΠΑ, απειλώντας την παραλία της Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, με τις αρχές να προτρέπουν εκατομμύρια κατοίκους να είναι έτοιμοι για εκκένωση, ενόψει της άφιξής της, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (30/8).

Η Ιντάλια, που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 105 χλμ./ώρα, βρισκόταν σήμερα το απόγευμα σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων δυτικά της Κούβας και κινείται βόρεια με ταχύτητα περίπου 12 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το δελτίο του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων. Υπολογίζεται ότι έως και 20 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντα θα μπορούσαν να επηρεαστούν από αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Προβλέπεται ότι ο τυφώνας θα είναι κατηγορίας 3 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, μόλις φτάσει στην περιοχή Μπιγκ Μπεντ της Φλόριντας. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον ντε Σάντις κάλεσε όλους τους κατοικούς να είναι προετοιμασμένοι. “Πρόκειται για έναν μεγάλο τυφώνα. Θα είναι ένας ισχυρός τυφώνας και σίγουρα θα επηρεάσει την πολιτεία της Φλόριντα”, σημείωσε.

Ήδη ετοιμάζονται οι τοπικοί αξιωματούχοι να δώσουν εντολές εκκένωσης, συμπλήρωσε ο κυβερνήτης, επισημαίνοντας ότι πιθανότατα θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. “Να θυμάστε, αν σας πουν να φύγετε, δεν χρειάζεται να οδηγήσετε εκατοντάδες χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται να φύγετε από την πολιτεία. Αρκεί να μετακινηθείτε σε εδάφη με μεγαλύτερο υψόμετρο”, είπε.

Σε ορισμένα σχολεία αναμένεται ότι θα ανασταλούν τα μαθήματα.

Για σήμερα (29/8) καταρρακτώδεις βροχές προβλέπονται στα παράλια της Φλόριντας, στον Κόλπο του Μεξικού, τη νοτιοανατολική Τζόρτζια και τις ανατολικές περιοχές στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Όπως πολλές παράκτιες κοινότητες, η πόλη Μπράντεντον κάλεσε τους 55.000 κατοίκους της να βρίσκονται σε επιφυλακή. “Ας είμαστε προετοιμασμένοι – ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να τα πάρει ο αέρας, γεμίστε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας, να έχετε μαζί σας μετρητά και εμφιαλωμένο νερό”, ανακοίνωσε ο δήμος στο Twitter.

Έχουν ανακοινωθεί σε άλλες κοινότητες, όπως στο Χίλσμπορο, τα μέρη που μπορούν να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι, σε περίπτωση ανάγκης.

Ο ντε Σάντις έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού 46 κομητείες της Φλόριντα, το μεγαλύτερο μέρος του βορρά της πολιτείας. Έχουν κινητοποιηθεί επίσης 5.500 μέλη της Εθνοφρουράς και δεκάδες οχήματα και αεροσκάφη, για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Εκτός από τους χιλιάδες εργάτες που θα φροντίσουν να αποκατασταθεί γρήγορα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, μετά το πέρασμα του τυφώνα, η πολιτεία θα εξασφαλίσει σχεδόν 11,5 εκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού και 1,5 εκατομμύριο γεύματα, για τους ανθρώπους που θα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα