Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Συγκρατημένα αισιόδοξη η Ουάσινγκτον, αλλά...

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην ακρόαση του Κοινοβουλίου για το Αφγανιστάν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην ακρόαση του Κοινοβουλίου για το Αφγανιστάν DREW ANGERER/POOL VIA AP

Ο Άντονι Μπλίνκεν είναι μεν αισιόδοξος αλλά δεν περιμένει θαύματα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πολύ αισιόδοξες σε σχέση με τη βούληση του Ιράν να επανέλθει στην συμφωνία του πυρηνικού του προγράμματος, παρά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη, αλλά "δεν είναι πολύ αργά" για να επιτευχθεί αυτό , δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Πρέπει να σας πω ότι τα πρόσφατα μέτρα, οι πρόσφατες δηλώσεις, δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους", δήλωσε.

ADVERTISING

"Αλλά ακόμη κι αν ο χρόνος περνάει, δεν είναι πολύ αργά για το Ιράν να αλλάξει στάση και να κάνει ουσιαστικό διάλογο σε μια προσπάθεια" να διασωθεί η συμφωνία του 2015, στόχος της οποίας είναι να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Στοκχόλμη, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ζήτησε από τον 'Αντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, το "άμεσο τέλος" των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επαναλήφθηκαν τη Δευτέρα στη Βιέννη έπειτα από διακοπή πέντε μηνών.

Όταν ρωτήθηκε για το αίτημα αυτό, ο Μπλίνκεν δεν απάντησε ευθέως. "Θα γνωρίζουμε πολύ πολύ γρήγορα, σε μια μέρα ή σε δύο, αν το Ιράν είναι σοβαρό ή όχι", είπε μόνο. "Πολύ σύντομα θα μπορούμε να κρίνουμε αν το Ιράν προτίθεται στο εξής να κάνει διάλογο καλή τη πίστει", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Ιράν
SHARE:

24Media Network