Facebook: “Κατακρημνίστηκε” η μετοχή της Meta – Έχασε το 1/4 της αξίας της

Facebook: “Κατακρημνίστηκε” η μετοχή της Meta – Έχασε το 1/4 της αξίας της
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ AP

Οι μετοχές της Meta κατακρημνίστηκαν προκαλώντας ενδεχόμενως απώλειες σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση του ομίλου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι μετοχές της Meta (Facebook) κατακρημνίστηκαν κατά 26% σήμερα στη Γουόλ Στριτ, έπειτα από τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα, προκαλώντας ενδεχομένως απώλειες σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση του ομίλου του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Εκτός από την πτώση του αριθμού των ημερήσιων χρηστών, οι μετοχές της μητρικής Meta Platforms υπέστησαν θεαματική υποχώρηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο αργά την Τετάρτη, μειώνοντας κατά 200 δισεκατομμύρια την χρηματιστηριακή αξία της, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χειρότερες των αναμενομένων προβλέψεις οικονομικών αποτελεσμάτων

Όπως αναφέρει το CNBC, η μετοχή βρίσκεται στον μεγαλύτερο ρυθμό πτώσης που έχει καταγράψει ποτέ, μετά την κατακόρυφη πτώση κατά 19% που σημείωσε τον Ιούλιο του 2018. Η πτώση της μάλιστα αυτή πρόκειται να μειώσει τη χρηματιστηριακή της αξία κατά περισσότερο από 230 δισ. δολάρια, φέρνοντάς της περίπου στα 664 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία για πρώτη φορά παρουσίασε τα κέρδη της έχοντας μετονομαστεί σε Metaverse, σημείωσε κατά το τέταρτο τρίμηνο κέρδη 3,67 δολαρίων έναντι 3,84 δολαρίων ανά μετοχή, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με το Refinitiv, με τα έσοδα να φτάνουν τα 33.67 δισ. έναντι των 33.4 δισ. δολαρίων που είχε προβλεφθεί.

Ωστόσο, η πρόβλεψη για 27 έως 29 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο έπεσε κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών με το όριο να βρίσκεται στα 30.15 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Refinitiv.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι αλλαγές απορρήτου της Apple στο iPhone, οι οποίες επηρεάζουν τη στόχευση και τη μέτρησή της, θα οδηγήσουν σε έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, όπως επίσης ότι οι μακροοικονομικές προκλήσεις, όπως ο πληθωρισμός και οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των διαφημιζόμενων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος έχασε χρήστες στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, μετά το κλείσιμο των συναλλαγών, μειωμένα κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο και μια προοπτική επιβραδυμένης ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα