ΗΠΑ: Πάνω από 60 νεκροί από τη “χιονοθύελλα του αιώνα” – Ψάχνουν επιζώντες κάτω από το χιόνι

ΗΠΑ: Πάνω από 60 νεκροί από τη “χιονοθύελλα του αιώνα” – Ψάχνουν επιζώντες κάτω από το χιόνι
Νέα Υόρκη AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Η «χιονοθύελλα του αιώνα» σφυροκοπά τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 65 οι νεκροί, χιλιάδες εγκλωβισμένοι και πλιάτσικο σε καταστήματα με... έλκηθρα.

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες βρίσκονται οι κάτοικοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου η «χιονοθύελλα του αιώνα» έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εγκλωβισμένους και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε δρόμους, σπίτια και υποδομές.

Ορισμένα καταστήματα άνοιξαν προκειμένου να τροφοδοτήσουν τους πολίτες με είδη πρώτης ανάγκης, ωστόσο το χάος παραμένει.

Στο Μπάφαλο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε 28, ενώ η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 65 θανάτους σε ολόκληρη τη χώρα.

Μπάφαλο AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Στρατιωτική αστυνομία έχει βγει στους δρόμους του Μπάφαλο για να συνδράμει, ενώ σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση οδήγησης.

Στο Μπάφαλο το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1,30 μέτρα, ενώ έχει κοπεί το νερό σε Ατλάντα και Μισισίπι λόγω σπασμένων αγωγών.

Στο Οχάιο, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία. Το δυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Σύμφωνα με τους New York Times, περισσότεροι από 30 θάνατοι λόγω της κακοκαιρίας έχουν αναφερθεί στις κομητείες Ίρι και Νιαγάρα. Ορισμένα θύματα εγκλωβίστηκαν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους, άλλοι υπέστησαν έμφραγμα προσπαθώντας να απομακρύνουν το χιόνι.

Παγωμένο τοπίο στη Νέα Υόρκη AP Photo/Jeffrey T. Barnes

Μέσα σε όλα τα προβλήματα, υπάρχουν και επιτήδειοι που χρησιμοποίησαν έως και έλκηθρα για να λεηλατήσουν καταστήματα και περιουσίες.

Το BBC μεταδίδει πως έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα πλιάτσικου στην ευρύτερη περιοχή. Ο επίτροπος της αστυνομίας της περιοχής Τζόσεφ Γκραμάλια επιβεβαίωσε τέτοιου είδους περιστατικά, σημειώνοντας παράλληλα πως έχουν γίνει συλλήψεις.

«Έχουμε τόσα πολλά πτώματα που διάφορα νοσοκομεία είναι γεμάτα και πρέπει απλώς να περάσουμε και να προσδιορίσουμε εάν τα άτομα πέθαναν από λόγο που σχετίζεται με τη χιονοθύελλα», είπε στο CNN ο Mark Poloncarz, στέλεχος της Κομητείας Έρι.

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να κάνουν έρευνες σε αυτοκίνητα για νεκρούς και εγκλωβισμένους.

Η χιονοκαταιγίδα προκάλεσε χάος και στις αερομεταφορές των ΗΠΑ, με χιλιάδες πτήσεις να ακυρώνονται.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός θα βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τις χιονοπτώσεις να μειώνονται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα