ΗΠΑ: Περιστατικό ρατσισμού βίωσε η ποιήτρια Amanda Gorman

ΗΠΑ: Περιστατικό ρατσισμού βίωσε η ποιήτρια Amanda Gorman
Η Αμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν απαγγέλλει ένα ποίημα κατά την Εγκαίνια του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ AP

Η γνωστή ποιήτρια Amanda Gorman βίωσε ένα ρατσιστικό περιστατικό στη γειτονιά της, όταν φύλακας την ακολούθησε μέχρι το σπίτι της και της είπε ότι μοιάζει "ύποπτη".

Η ποιήτρια Amanda Gorman, η οποία είχε απαγγείλει ένα συγκλονιστικό ποιήμα στην ορκομωσία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, έπεσε θύμα ρατσισμού από έναν φύλακα στον γυρισμό προς το σπίτι της. Η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί στο Twitter το περιστατικό.

” Ένας φύλακας με ακολούθησε μέχρι το σπίτι μου απόψε. Απαίτησε να μάθει αν έμενα εκεί γιατί, “φαίνεσαι ύποπτη είπε”. Έδειξα τα κλειδιά μου και μπήκα στο κτήριο μου. Έφυγε, χωρίς συγνώμη. Αυτή είναι η πραγματικότητα των μαύρων κοριτσιών: Μια μέρα αποκαλείσαι ένα πρότυπο, την επόμενη μέρα, μια απειλή”, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η Amanda.

Η Gorman, σε ένα άλλο tweet έγραψε: “Κατά μία έννοια, είχε δίκιο. Είμαι μια απειλή: απειλή για την αδικία, την ανισότητα, την άγνοια. Όποιος μιλά την με ειλικρίνεια και περπατά με ελπίδα είναι ένας προφανής και θανατηφόρος κίνδυνος για τις δυνάμεις που υπάρχουν”.

Η Gorman, όπως αναφέρει το BBC, έγινε ευρέως γνωστή για την ερμηνεία της με το ποιήμα The Hill We Climb. Το ποίημά της θεωρήθηκε ένα συναρπαστικό και επίκαιρο κάλεσμα για εθνική ενότητα, η οποία παραδόθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, λίγες εβδομάδες μετά τη σκηνή των θανατηφόρων ταραχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version