ΗΠΑ: Προετοιμασίες για συνάντηση με αξιωματούχους του Πεκίνου

ΗΠΑ: Προετοιμασίες για συνάντηση με αξιωματούχους του Πεκίνου
Shutterstock

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει συζητήσεις με το Πεκίνο για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων στο «άμεσο μέλλον».

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι οι ΗΠΑ είχαν συνομιλίες με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών στο «άμεσο μέλλον», αφού ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν έχει «ολοκληρώσει» τις λεπτομέρειες για να ανακοινώσει.

Η εφημερίδα «The South China Morning Post» επικαλέστηκε νωρίτερα χθες μία πηγή , σύμφωνα με την οποία οι δύο χώρες διεξάγουν συζητήσεις σχετικά με μία συνάντηση στην Αλάσκα μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του κορυφαίου Κινέζου διπλωμάτη Γιανγκ Τζιεσί.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Μπάιντεν, τον Ιανουάριο.

H συνάντηση, για την οποία διεξάγονται οι συζητήσεις δεν θα πραγματοποιηθεί σε προεδρικό επίπεδο, «αλλά σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο» σύμφωνα με τον αξιωματούχο της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις σχετικά με ένα διάλογο υψηλού επιπέδου με την Κίνα. Πραγματικά δεν μπορώ να πω περισσότερα από αυτό. Αλλά θα έλεγα στο άμεσο μέλλον», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε ερώτηση για τη δημοσιογραφική αναφορά μιας πιθανής συνάντησης στην Αλάσκα, δήλωσε νωρίτερα, στη διάρκεια τακτικής δημοσιογραφικής ενημέρωσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει «κάποιες τελικές ή επιβεβαιωμένες λεπτομέρειες, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

«Δεν κρύβουμε τις ανησυχίες μας, αλλά επίσης κοιτάμε για ευκαιρίες προκειμένου να συνεργαστούμε» είπε η ίδια.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα