ΗΠΑ: "Χορός" εκατομμυρίων στην προεκλογική εκστρατεία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ AP

Η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή στις ΗΠΑ ανακοίνωσε τα ποσά που συγκέντρωσαν οι Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν κατά το μήνα Απρίλιο.

Παρά την πανδημία, οι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου στις ΗΠΑ συνεχίζουν να συγκεντρώσουν πολύ μεγάλα ποσά και για την εκστρατεία τους. 

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν συγκέντρωσε 43,7 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο για την προεκλογική του εκστρατεία, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή. Ωστόσο, το ποσό αυτό είναι μικρότερο από το ποσό των 46,7 εκατομμυρίων δολαρίων που η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν είχε συγκεντρώσει τον Μάρτιο.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε 16,9 εκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο για την προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του, που έχει οικονομική ρευστότητα 107,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του ίδιου μήνα.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε τον Απρίλιο είναι αυξημένο σε σύγκριση με τα 13,6 εκατομμύρια δολάρια που είχε συγκεντρώσει η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ τον Μάρτιο.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network