ΗΠΑ σε Β. Κορέα: “Απογοητευτική η παρουσίαση πυραύλου- Ελάτε να διαπραγματευτούμε” 

ΗΠΑ σε Β. Κορέα: “Απογοητευτική η παρουσίαση πυραύλου- Ελάτε να διαπραγματευτούμε” 
AP Photo/Evan Vucci, File

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την παρουσίαση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Β. Κορέα, καλώντας τη σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Απογοητευτική χαρακτήρισε την παρουσίαση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, άγνωστου μέχρι πρότινος, από την Πιονγκγιάνγκ ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης, καλώντας την Β. Κορέα να διαπραγματευτεί για την επίτευξη πλήρους αποπυρηνικοποίησης.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο πύραυλος που παρουσιάστηκε πάνω σε όχημα μεταφοράς με 11 άξονες, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους παγκοσμίως, εάν καταστεί λειτουργικός.

Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στο απαγορευμένο πυρηνικό και βαλλιστικό πυραυλικό της πρόγραμμα αντί να εργάζεται για ένα φωτεινότερο μέλλον για τον βορειοκορεατικό λαό“, δήλωσε ο αξιωματούχος, για να προσθέσει: “Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας να συμμετάσχει σε συνεχείς και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης αποπυρηνικοποίηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα