ΗΠΑ: Συνέλαβαν δύο άνδρες που σχεδίαζαν τη δολοφονία Μπάιντεν

ΗΠΑ: Συνέλαβαν δύο άνδρες που σχεδίαζαν τη δολοφονία Μπάιντεν

Δύο διαφορετικές υποθέσεις απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες τις αμερικανικές αρχές. Ένας άνδρας από τη Β. Καρολίνα σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν, ενώ ένας άλλος από το Μέριλαντ ήθελε πρώτα να τον απαγάγει και έπειτα να τον σκοτώσει. Αμφότεροι συνελήφθησαν.

Στόχος δύο διαφορετικών δολοφονικών επιθέσεων φαίνεται πως ήταν ο Τζο Μπάιντεν λίγο πριν το δεύτερο debate με τον πολιτικό του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ και τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές.

Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν άντρα από τη Βόρεια Καρολίνα, τα στοιχεία του οποίου έγιναν γνωστά από τις αρχές. Πρόκειται για τον Alexander Hillel Treisman, στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα σε βαν ιδιοκτησίας του βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και εγχειρίδια που αφορούσαν διάφορες επιθέσεις, με τον ίδιο μάλιστα να έχει αποκαλύψει εμμέσως τα πλάνα του μέσω παλαιότερων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 19χρονος, που είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές, είχε σχεδιάσει η δολοφονική απόπειρα να γίνει σε εστιατόριο πλησίον της οικείας του Τραμπ, ενώ μεταξύ των ευρημάτων της αστυνομίας ήταν και ένα σημείωμα που περιείχε τη λέξη “εκτέλεση”.

Η άλλη περίπτωση αφορά έναν άντρα από το Μέριλαντ. Τον James Dale Reed κατέγραψε κάμερα να προσεγγίζει ένα σπίτι και να αφήσει ένα σημείωμα με τίτλο “Warning”, απειλώντας όσους προτίθενται να ψηφίσουν τον Δημοκρατικό υποψήφιο, ενώ στα σχέδιά του φέρεται να ήταν και η δολοφονία της Καμάλα Χάρις.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του 42χρονου δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό ανέφερε πως έχει στην κατοχή του όπλα τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να απαγάγει και να δολοφονήσει τον Μπάιντεν, αλλά και να πολεμήσει όσους ανήκουν σε αντιφασιστικά κινήματα, όπως το “Black Lives Matter”. “Είμαστε αυτοί στους εφιάλτες των παιδιών σας”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα