ΗΠΑ: Συνελήφθη ξανά ο Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρος του προέδρου Τραμπ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ξανά ο Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρος του προέδρου Τραμπ
Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν έξω από το δικαστήριο της Ν. Υόρκης μετά την καταδίκη του AP

Ο 53χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο από ομοσπονδιακή φυλακή λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο Αμερικανός πρόεδρος τον αποκαλεί "αρουραίο".

Ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συνελήφθη ξανά σήμερα, σύμφωνα με έναν συνήγορό του.

Ο 53χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Μάιο από ομοσπονδιακή φυλακή λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Παρέμεινε στη φυλακή για περίπου έναν χρόνο, από τα τρία που του επιβλήθηκαν για διάπραξη οικονομικών αδικημάτων, ψευδομαρτυρία στο Κογκρέσο και επειδή πλήρωσε για να εξασφαλίσει τη σιωπή δύο γυναικών που ισχυρίζονταν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον Τραμπ, πριν αναλάβει την προεδρία.

Ο Κόεν επρόκειτο να εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του (μέχρι τον Νοέμβριο του 2021) σε κατ’ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με δύο καλά πληροφορημένες πηγές. Ωστόσο πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα New York Post δημοσίευσε μια φωτογραφία του στην οποία έτρωγε σε ένα εστιατόριο στο Μανχάταν.

Ο Κόεν, που κάποτε δήλωνε ότι «θα έτρωγε μια σφαίρα» για να σώσει τον Τραμπ, αργότερα στράφηκε εναντίον του και συνεργάστηκε με τις έρευνες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. Ο Αμερικανός πρόεδρος τον αποκαλεί «αρουραίο» ενώ ο πρώην δικηγόρος του τον χαρακτηρίζει «ρατσιστή» και «απατεώνα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα