ΗΠΑ: Στους Δημοκρατικούς οι δύο έδρες της Τζόρτζια – Αλλάζουν οι συσχετισμοί στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Στους Δημοκρατικούς οι δύο έδρες της Τζόρτζια – Αλλάζουν οι συσχετισμοί στο Κογκρέσο
Οι υποψήφιοι γερουσιαστές της Τζόρτζια, με τον Τζο Μπάιντεν AP

Τις δύο έδρες της γερουσίας κατάφεραν να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί στην πολιτεία της Τζόρτζια, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο του Κογκρέσου

Και τις δύο έδρες για τη Γερουσία των ΗΠΑ στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τζόρτζια, κέρδισαν την Τετάρτη οι Δημοκρατικοί, δίνοντας στο κόμμα τον έλεγχο του σώματος και ενισχύοντας τις προοπτικές του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη φιλόδοξη νομοθετική ατζέντα του.

Ο Δημοκρατικός Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,3% και ο Ρεπουμπλικανός Ντέιβιντ Περντιού το 49,7% με καταμετρημένο το 98% των ψήφων που υπολογιζόταν ότι θα κατατεθούν στην πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρίας Edison Research.

Το προβάδισμα του Όσοφ είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείτο προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη ανακαταμέτρηση και η Edison ανέφερε ότι η διαφορά του από τον αντίπαλό του αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τζόρτζια έρχεται εν μέσω συγκρούσεων και εισβολής διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ στο αμερικανικό Καπιτώλιο, ενώ επρόκειτο να επικυρωθεί από το κονγκρέσο η εκλογική νίκη του Μπάιντεν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα