Ορκωμοσία Μπάιντεν: Το FBI βάζει στο μικροσκόπιο τους στρατιωτικούς

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Το FBI βάζει στο μικροσκόπιο τους στρατιωτικούς
Προετοιμασίες και αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης στο Καπιτώλιο εν όψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν @2021 Patrick Semansky/Associated Press

Ακόμα και οι στρατιωτικοί θα ελέγχονται εξονυχιστικά στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που θα εφαρμοστούν κατά την ορκομωσία του Τζο Μπάιντεν.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του νόμου ελέγχουν τα μέλη της Εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παρουσιάσουν κανέναν κίνδυνο την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, την προσεχή Τετάρτη, δήλωσε τη Δευτέρα ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον.

Μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι διαδηλωτές είχαν δεσμούς -στο παρελθόν ή τώρα- με το στρατό.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον, ο οποίος ηγείται του Γραφείου της Εθνοφρουράς, ρωτήθηκε από το CBS News αν οι στρατιωτικοί είχαν ελεγχθεί πριν από την άφιξή τους στην Ουάσινγκτον.

“Σε συντονισμό με την Μυστική Υπηρεσία και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο”, απάντησε ο στρατηγός Χόκανσον.

Στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων, ενώ συρματοπλέγματα και σημαντικά οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας την Τετάρτη του Τζο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την φονική εισβολή στο Καπιτώλιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα