ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μισισίπι

Εικόνα από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος
Εικόνα από τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος MIKE EVANS/WLBT-TV, VIA AP

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν την πολιτεία του Μισισίπι.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαντην περασμένη Κυριακή τη ζωή τους στην πολιτεία του Μισισίπι από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

"Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιβεβαιωμένοι νεκροί και πολλές υλικές ζημιές κατά μήκος της πολιτείας", ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών του Μισισίπι. "Εβδομήντα δύο χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αυτή τη στιγμή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα", πρόσθεσε ο οργανισμός, επισημαίνοντας πως οι αριθμοί αυτοί ενδεχομένως να καταγράψουν άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την Κυριακή, ο Τέιτ Ρίβερς, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μισισίπι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: "Κηρύσσω απόψε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Μισισίπι, το οποίο σάρωσαν ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες", έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, διαβεβαιώνοντας τους κατοίκους ότι "δεν είναι μόνοι".

Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τις συστάσεις προστασίας κατά του νέου κορονοϊού, εφόσον σπεύσουν σε κάποιο δημόσιο καταφύγιο για να προστατευτούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Φυσικές καταστροφές
SHARE:

24Media Network