ΗΠΑ: “Βομβαρδισμένο” τοπίο η Λουιζιάνα από τον τυφώνα Άιντα – Δύο νεκροί και μεγάλες καταστροφές

ΗΠΑ: “Βομβαρδισμένο” τοπίο η Λουιζιάνα από τον τυφώνα Άιντα – Δύο νεκροί και μεγάλες καταστροφές
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λουιζιάνα 2021 David J. Phillip / Associated Press

Τουλάχιστον δύο νεκροί, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι, αλλά και 1,1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Λουιζιάνα από το σαρωτικό πέρασμα του Άιντα.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολύ περισσότερους, την ώρα όπου πάνω από 1,1 εκατομμύριο νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στη Λουιζιάνα από τη σαρωτική επέλαση του τυφώνα Άιντα, ο οποίος, 16 ακριβώς χρόνια μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα, ως σφοδρή καταιγίδα κατηγορίας 4 και με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα έπληξε ένα μεγάλο μέρος της πολιτείας.

Το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ορλεάνης βυθίστηκε στο σκοτάδι, την ώρα όπου υπάρχει ανησυχία για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία, σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία μπορεί να διαρκέσει ακόμη και τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN.

Εικόνα από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα 2021 David J. Phillip / Associated Press

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, με τις διασωστικές επιχειρήσεις να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Λουιζιάνα, ενώ αρκετοί χρειάστηκε να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν. Την ίδια ώρα, αρκετά νοσοκομεία χρειάστηκε να εκκενωθούν, ενώ σε πολλά Πανεπιστήμια υπήρξε άμεση και μαζική απομάκρυνση των φοιτητών.

Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Λουιζιάνα, John Bel Edwards, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πρακτικά ανύπαρκτο για τους περισσότερους ανθρώπους της Νοτιοανατολικής Λουιζιάνα, με περισσότερους από 25.000 υπαλλήλους να εργάζονται για την αποκατάστασή του.

Όπως είπε, τρία νοσοκομεία σε όλη την πολιτεία έχουν ήδη εκκενωθεί, με ένα τέταρτο νοσοκομείο, να εκκενώνεται το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Κυβερνήτης επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός 60χρονου άνδρα, που σκοτώθηκε μετά από πτώση ενός δέντρου στο σπίτι του, ενώ το Υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας έναν δεύτερο θάνατο που σχετίζεται με την καταιγίδα λόγω του τυφώνα Άιντα. Σύμφωνα με το Υπουργείο, πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος πνίγηκε καθώς οδηγούσε το όχημά του στη Νέα Ορλεάνη. Η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για ακόμη περισσότερους νεκρούς, την ώρα που οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών συνεχίζονται.

Ο τυφώνας Άιντα πλήττει τη Λουιζιάνα 2021 Eric Gay/AP Photo

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ο Άιντα υποβαθμίστηκε σε τροπική κατάθλιψη ύφεση με τις ριπές του ανέμου στα 35 μίλια / ώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα