Ιράκ: 11 νεκροί σε επίθεση του ΙΚ κοντά στη Βαγδάτη

Ιράκ: 11 νεκροί σε επίθεση του ΙΚ κοντά στη Βαγδάτη
Έκρηξη στο Ιράκ(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Ιατρική πηγή επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό, προσθέτοντας ότι άλλοι οκτώ τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο της Βαγδάτης.

Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν αργά το βράδυ χθες Κυριακή σε τζιχαντιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικής θέσης κοντά στη Βαγδάτη, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην ιρακινή αστυνομία και σε νοσοκομείο.

Το Ιράκ ανακήρυξε πριν από τρία χρόνια τη «νίκη» του επί του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όμως η τζιχαντιστική οργάνωση εξακολουθεί να διαθέτει μυστικούς πυρήνες, ειδικά στην αγροτική ζώνη της Βαγδάτης όπου βρίσκεται το χωριό Ραντουανίγια, θέατρο της επίθεσης.

«Πέντε μέλη της Χασντ της φυλής» — σ.σ. μονάδες λαϊκής κινητοποίησης, πρώην παραστρατιωτικοί που πλέον έχουν ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις — «σκοτώθηκαν, όπως και έξι κάτοικοι που πήγαν να τους προσφέρουν βοήθεια», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ιατρική πηγή επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό, προσθέτοντας ότι άλλοι οκτώ τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο της Βαγδάτης.

Η επίθεση άρχισε με τη ρίψη «χειροβομβίδων εναντίον πυργίσκου παρατήρησης της Χασντ της φυλής από στοιχεία του ΙΚ», ανέφερε η αστυνομική πηγή.

Δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο ανάληψη ευθύνης.

Το ΙΚ είχε κυριεύσει το 2014 σχεδόν το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα εδάφη τα οποία κατείχε στα τέλη του 2017, όταν το «χαλιφάτο» του κατέρρευσε έπειτα από τρία χρόνια πολέμου στη διάρκεια του οποίου κινητοποιήθηκαν το σύνολο των ιρακινών δυνάμεων και διεθνής συνασπισμός 76 χωρών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πλέον οι μαχητές του κρύβονται σε εκτάσεις όπου βρίσκονται όρη ή καλύπτονται από έρημο, στο κεντρικό και το δυτικό τμήμα της χώρας, έχοντας πρακτικά χάσει τη δυνατότητα να διεξάγουν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας.

Μολονότι συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις, ο απολογισμός των έντεκα νεκρών είναι εξαιρετικά σπάνιος στη χώρα, όπου έχει να σημειωθεί μεγάλη επίθεση του ΙΚ εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα