Ιράκ: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού με drone

Ιράκ: Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού με drone
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουσταφά αλ Καντίμι AP

Επίθεση με drone κατά της κατοικίας του πρωθυπουργού σε μια "απόπειρα δολοφονίας του" σύμφωνα με τον στρατό. Καλά στην υγεία του ο αρχηγός του κράτους.

Ένα drone στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικές ύλες στόχευσε την κατοικία του πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά αλ Καντίμι στη Βαγδάτη σήμερα τα ξημερώματα, μια επίθεση που ο ιρακινός στρατός χαρακτήρισε μια απόπειρα δολοφονίας του, με τον πρωθυπουργό της χώρας να παραμένει σώος.

Σε μια ανακοίνωση του ιρακινού στρατού τονίζεται ότι η επίθεση είχε στόχο την κατοικία του Καντίμι που βρίσκεται στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίθεση συμβαίνει τη στιγμή που πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές φιλο-ιρανικών οργανώσεων διαδηλώνουν με καθιστικές διαμαρτυρίες στην είσοδο της Πράσινης Ζώνης κατά του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 10ης Οκτωβρίου.

Επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η απόπειρα δολοφονίας του ιρακινού πρωθυπουργού σήμερα στη Βαγδάτη πραγματοποιήθηκε με «τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα δύο από τα οποία καταρρίφθηκαν» από τη φρουρά του Μουσταφά αλ-Καντίμι, έγινε γνωστό από δύο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τα τρία αεροσκάφη «απογειώθηκαν από τοποθεσία κοντά στη γέφυρα της Δημοκρατίας», στην ανατολική όχθη του ποταμού Τίγρη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Πράσινη Ζώνη, στη δυτική όχθη, όπου βρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού, δήλωσε η μία από τις πηγές αυτές.

«Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν» εν πτήσει, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Το τρίτο μπόρεσε να πλήξει με το φορτίο του την κατοικία, τραυματίζοντας δύο σωματοφύλακες του Καντίμι, ο οποίος διέφυγε ο ίδιος σώος.

Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα