Ιράκ: Έξι νεκροί και σχεδόν 30 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση

Ιράκ: Έξι νεκροί και σχεδόν 30 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση

Ερασιτεχνικά πλάνα που μεταφορτώθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν την αγορά σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη και τη διακομιδή τραυματιών.

Συνολικά έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 30 άλλοι τραυματίστηκαν την Τρίτη σε επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στην αγορά της αλ Καγιάρα, νότια της Μοσούλης, άλλοτε «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της πόλης.

«Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 26», είπε ο δόκτωρ Αμπντελμονέιμ αλ Τάμπου, επικεφαλής της διεύθυνσης Υγείας στην αλ Καγιάρα.

Ερασιτεχνικά πλάνα που μεταφορτώθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν την αγορά σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένη και τη διακομιδή τραυματιών. Μικρά καταστήματα εικονίζονται διαλυμένα και αυτοκίνητα σταθμευμένα γύρω από την αγορά κατεστραμμένα, ενώ πυροσβέστες σβήνουν τις φωτιές.

Η Αλ Καγιάρα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νότια της Μοσούλης και οι ιρακινές δυνάμεις χρειάστηκε να δώσουν μάχη για να την αποσπάσουν από το ΙΚ, όπως και πολλά άλλα αστικά κέντρα, πριν η Βαγδάτη ανακηρύξει στα τέλη του 2017 την οριστική της «νίκη» επί των τζιχαντιστών.

Όμως πυρήνες τζιχαντιστών συνεχίζουν να υπάρχουν και διατηρούν τη δυνατότητα να εξαπολύουν επιθέσεις σε όλη τη χώρα, ειδικά σε περιοχές που καλύπτονται από έρημο ή είναι ορεινές, όπως η επαρχία Νινευή, όπου βρίσκονται η αλ Καγιάρα και η Μοσούλη.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Οι αρχές θεωρούν πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, κατά πάσα πιθανότητα του ΙΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα