Ιράν – Χαμενεΐ: “Κλέψατε το πετρέλαιό μας και εμείς το πήραμε πίσω”

Ιράν – Χαμενεΐ: “Κλέψατε το πετρέλαιό μας και εμείς το πήραμε πίσω”
Αγιατολάχ Χαμενεΐ AP

Ως "αντεπίθεση" στην "κλοπή του πετρελαίου του Ιράν" χαρακτηρίζει την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό κόλπο ο αγιατολάχ Χαμενεΐ. "Πήραμε πίσω αυτό που μας έκλεψαν. Ποιος είναι ο κλέφτης;".

Για “απάντηση” του Ιράν στην “κλοπή” του πετρελαίου του στις ελληνικές ακτές, έκανε λόγο ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, αγιατολάχ Χαμενεΐ, σε τοποθέτησή του για την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό κόλπο.

Σε ανάρτησή του στο twitter, την οποία συνοδεύει με ένα βίντεο από το ρεσάλτο των Ιρανών στα ελληνικά πλοία, ο Χαμενεΐ επικαλείται τους “γενναίους Ιρανούς που απάντησαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού”, ενώ καταλήγει λέγοντας: “Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;”.

“Έκλεψαν το πετρέλαιο του Ιράν ανοικτά των ακτών της Ελλάδας και μετά γενναίοι Ιρανοί απάντησαν και κατέσχεσαν τα πετρελαιοφόρα του εχθρού. Αλλά στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ το Ιράν κατηγορείται για κλοπή. Ποιος είναι ο κλέφτης; Εσείς, που κλέψατε το πετρέλαιό μας, ή εμείς που το πήραμε πίσω;”, έγραψε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα