Κορονοϊός – Ιράν: Ένα γαμήλιο πάρτι οδήγησε σε νέα αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός – Ιράν: Ένα γαμήλιο πάρτι οδήγησε σε νέα αύξηση κρουσμάτων
Γάμος στο Ιράν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ASSOCIATED PRESS

Ο Πρόεδρος στο Ιράν δήλωσε ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να κρατήσει την οικονομία της ανοιχτή παρά τις προειδοποιήσεις για ένα δεύτερο κύμα.

Ένα γαμήλιο πάρτι οδήγησε σε νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Ιράν, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος, Χασάν Ροχανί.

Όπως συμπλήρωσε όμως η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή από το να κρατήσει την οικονομία της ανοιχτή παρά τις προειδοποιήσεις για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ιράν, το οποίο χαλαρώνει σταδιακά την καραντίνα από τα μέσα Απριλίου, έχει καταγράψει μια ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Ο απολογισμός της Πέμπτης ήταν 3.574 νέα κρούσματα, ο μεγαλύτερος από τον Φεβρουάριο όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα ο κορονοϊός.

“Παρατηρήσαμε κορύφωση της επιδημίας σε μία περιοχή, πηγή της οποίας ήταν ένας γάμος, που προκάλεσε προβλήματα για τους πολίτες και τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και επέφερε πλήγμα στην οικονομία και στο σύστημα υγείας της χώρας”, δήλωσε ο Ροχανί στην κρατική τηλεόραση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε ή πού τελέστηκε ο γάμος.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα