Ιράν: Γερμανία και Γαλλία καταδικάζουν τις επιθέσεις

Από διαδήλωση στο Ιράκ για τις ιρανικές επιθέσεις.
Από διαδήλωση στο Ιράκ για τις ιρανικές επιθέσεις. AP

Βερολίνο και Παρίσι καταδικάζουν απερίφραστα τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιρακ. Έκκληση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για αποκλιμάκωση.

Η Γερμανία καταδικάζει "με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση" του Ιράν, το οποίο εκτόξευσε πυραύλους σε βάσεις στις οποίες σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ.

"Τώρα φαίνεται ότι είναι αποφασιστικής σημασίας να μην επιτρέψουμε να αυξηθεί αυτή η κλιμάκωση", υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, κατά τις οποίες σημείωσε ότι εναπόκειται "πρώτα από όλους στους Ιρανούς να μην προκαλέσουν νέα κλιμάκωση" και ότι "ως εκ τούτου αυτή η έκκληση απευθύνεται ιδιαίτερα στην Τεχεράνη".

Η Κραμπ Καρενμπάουερ επανέλαβε ότι από τα πλήγματα αυτά δεν τραυματίστηκαν Γερμανοί στρατιώτες και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση βρισκόταν σε στενή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας με το Πεντάγωνο.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας προγραμματίζει τώρα να ζητήσει τη διεξαγωγή συνόδου των 13 χωρών που μετέχουν στον διεθνή στρατιωτικό συνασπισμό στην περιοχή για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Και η Γαλλία καταδίκασε τα ιρανικά πλήγματα και κάλεσε για «αποκλιμάκωση».

«Η Γαλλία καταδικάζει τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το Ιράν στο Ιράκ εναντίον χώρων του Συνασπισμού κατά του Νταές (...) Η προτεραιότητα είναι περισσότερο από ποτέ η αποκλιμάκωση. Ο κύκλος της βίας πρέπει να διακοπεί», ανέφερε σε μια δήλωση ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ιβ Λεντριάν.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άνουαρ Γκάργκας δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας να υποχωρήσουν οι "ανησυχητικές" εντάσεις στην περιοχή.

"Μια αποκλιμάκωση είναι τόσο συνετή όσο και απαραίτητη. Αυτό που πρέπει να ακολουθήσει είναι ένα πολιτικό μονοπάτι προς την σταθερότητα", σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, Ιράκ, Γερμανία, Γαλλία
SHARE:

24Media Network