Ιρανικές επιθέσεις: Η Τεχεράνη είχε ενημερώσει για τα πλήγματα, λέει η Βαγδάτη

Ιρανικές επιθέσεις: Η Τεχεράνη είχε ενημερώσει για τα πλήγματα, λέει η Βαγδάτη
Εκτόξευση πυραύλων. Φωτό αρχείου. AP

"Γνωρίζαμε οτι το Ιράν θα πραγματοποιούσε τις επιθέσεις στις αμερικανικές βάσεις", ανακοίνωσε η Βαγδάτη . Καμία πληροφορία για θύματα από ΗΠΑ και Ιράκ

Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δεχόντουσαν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

“Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες”, ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

“Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά. Ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε “όλα καλά”.

Η Ιρανική τηλεόραση πάντως μετέδωσε οτι «αμερικανοί τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης, επικαλούμενη αξιωματικούς του επίλεκτου σώματος αυτού των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ έκανε λόγο για άλλους περίπου 200 τραυματίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα