Ιράν: Οποιαδήποτε σύγκρουση ίσως επεκταθεί ανεξέλεγκτα

Ένταση στον Περσικό Κόλπο
Ένταση στον Περσικό Κόλπο AP

Δραματική προειδοποίηση Ιρανού διπλωμάτη για ανεξέλεγκτη επέκταση ενδεχόμενης σύγκρουσης στον Περσικό Κόλπο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή.

Οποιαδήποτε σύγκρουση στην περιοχή του Κόλπου ενδέχεται να επεκταθεί ανεξέλεγκτα, προειδοποίησε σήμερα ανώτερος Ιρανός διοικητής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

"Αν ξεσπάσει σύγκρουση στην περιοχή, καμία χώρα δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το εύρος και το χρονοδιάγραμμά της", επεσήμανε ο υποστράτηγος Γολαμαλί Ρασίντ. "Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει υπεύθυνα για να προστατεύσει τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών αποφεύγοντας τη λάθος συμπεριφορά στην περιοχή", πρόσθεσε.

Εξάλλου Ιρανοί βουλευτές φώναξαν "Θάνατος στην Αμερική" στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του κοινοβουλίου, όταν ο πρόεδρος του σώματος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι "ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης"

ADVERTISING

. "Η Αμερική είναι ο πραγματικός παγκόσμιος τρομοκράτης που σπέρνει χάος στις χώρες, προσφέρει προηγμένα όπλα σε τρομοκρατικές οργανώσεις, προκαλεί ανασφάλεια και παρόλα αυτά λέει 'Ελάτε, ας διαπραγματευθούμε΄", δήλωσε ο Μασούντ Πεζεσκιάν. Πολλοί βουλευτές απάντησαν φωνάζοντας: "Θάνατος στην Αμερική".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το οικονομικό μέρος του "ειρηνευτικού σχεδίου Κούσνερ" για το Μεσανατολικό

Ιράν: Απειλεί με πλήρη ανάφλεξη, αν επιτεθούν οι ΗΠΑ

Τραμπ: Έρχονται νέες κυρώσεις κατά του Ιράν - Δεν αποκλείεται στρατιωτική δράση

SHARE:

24Media Network