Ιράν: Παράταση του lockdown για 330 πόλεις

Ιράν: Παράταση του lockdown για 330 πόλεις
Γυναίκα με μάσκα στο Ιράν AP Photo/Vahid Salemi

Επεκτείνει την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 330 πόλεις με χαμηλό κίνδυνο εξάπλωσης της COVID-19 το Ιράν.

Το Ιράν επεκτείνει την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 330 πόλεις με χαμηλό κίνδυνο εξάπλωσης της COVID-19, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διατήρησης της πρόσφατης μείωσης του αριθμού των νέων μολύνσεων και θανάτων από τον κορονοϊό, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Ο Αλιρεζά Ρεϊσί, εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας δράσης κατά του κορονοϊού, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ, μέχρι τις 4:00 το πρωί, εφαρμόζεται ήδη σε 108 πόλεις μεσαίου κινδύνου (πορτοκαλί), ενώ θα επεκταθεί και στις πόλεις χαμηλού κινδύνου (κίτρινο).

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων, ώστε να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές μεταξύ των Ιρανών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, επιβλήθηκαν περίπου 100.000 πρόστιμα στη διάρκεια μιας νύχτας.

Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι καταγράφηκαν 134 θάνατοι από την COVID-19, κατά το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για το μικρότερο αριθμό θανάτων από την 13η Σεπτεμβρίου, με το συνολικό αριθμό των θανάτων από την πανδημία να καταγράφεται στους 54.574 θανάτους.

Το Ιράν δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κατά το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 5.760 νέα περιστατικά μολύνσεων. Είναι ο μικρότερος αριθμός μολύνσεων από τις 22 Οκτωβρίου, με το συνολικό αριθμό μολύνσεων στο Ιράν, να καταγράφεται στα 1.194.964 κρούσματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα