Ιράν: Σκληραίνει τη στάση του σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα

Ιράν: Σκληραίνει τη στάση του σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα
Στιγμιότυπο από την κηδεία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ AP

Εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση από το κοινοβούλιο νομοσχέδιο που σκληραίνει τη στάση της Τεχεράνης σε σχέση με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Νομοσχέδιο που επιτρέπει στην κυβέρνηση του Ιράν να προχωρήσει στον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20% και να αποδεσμευτεί από άλλους όρους που περιλαμβάνονται στη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα που υπεγράφη το 2015 ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στο κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο προτάθηκε μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ την Παρασκευή και το κοινοβούλιο, όπου την πλειοψηφία έχουν οι σκληροπυρηνικοί, το ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση. Τώρα μένει να εγκριθεί κατ’ άρθρο και να λάβει την έγκριση ενός σώματος κληρικών προτού γίνει νόμος.

Ο Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε την Παρασκευή στην Τεχεράνη, με το Ιράν να κατηγορεί για την επίθεση αυτή το Ισραήλ και μια εκτός νόμου ιρανική ομάδα της αντιπολίτευσης. Η δολοφονία του αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο την ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ιρανικό κοινοβούλιο έχει ζητήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια χωρίς επιτυχία από την κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα